Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОЗИЦІЯ ГОРОХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЩОДО НЕЗАКОННИХ ДІЙ КП «РАЙТЕПЛОБУД»

Дата: 07.10.2022 16:16
Кількість переглядів: 477

Фото без опису06 жовтня 2022 року на офіційному веб-сайті Луцької районної ради опубліковано «Спростування коментаря Горохівського міського голови Віктора Годика».

З метою недопущення введення в оману мешканців нашої громади, міська рада спростовує відомості, зазначені у вищевказаній публікації.

КП «Райтеплобуд», підконтрольне Луцькій районній раді підприємство, надіслало на нашу адресу лист від 18.08.2022 року за №05-08/22 в якому зазначило, що договори оренди частини приміщення за адресами: м. Горохів, вулиця Шевченка, 17, вулиця Шевченка, 6, вулиця Шевченка, 15, вулиця       Незалежності, 2, що укладені з Горохівською міською радою, на період дії воєнного стану та протягом чотирьох місяців з дати припинення чи скасування воєнного стану вважаються дійсними, тобто чинними, що передбачено вимогами пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 27.05.2022 року № 634 «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану».

Пунктом 1.5 зазначених договорів оренди визначено, що умовою передачі майна в оренду є укладання сторонами «Угоди на відшкодування витрат балансоутримувача на утримання орендованого нерухомого майна та надання комунальних послуг Орендарю», яка є невід’ємною частиною даного Договору; договір, укладений без зазначеної Угоди є нікчемним.

Слід врахувати, що пунктом 2.1 Угоди на відшкодування витрат балансоутримувача передбачено, що балансоутримувач (КП «Райтеплобуд») зобов’язується забезпечити виконання всього комплексу робіт, пов’язаних з обслуговуванням та утриманням Будівлі і прибудинкової території, та створення необхідних виробничих умов для здійснення господарської діяльності, у тому числі Орендарю і його співробітникам згідно з вимогами чинного законодавства про користування будівлями; а також бере на себе зобов’язання надавати Орендарю комунальні послуги за діючими розцінками і тарифами.

Таким чином, положення даних договорів не надають право міській раді самостійно укладати прямі угоди з постачальниками комунальних послуг, адже таке зобов’язання взяло на себе КП «Райтеплобуд».

Відповідно до пункту 8.2 договору оренди, зміни та доповнення до нього вносяться за погодженням сторін, шляхом підписання додаткових угод. Жодних звернень про необхідність укладення додаткових угод щодо порушеного питання КП «Райтеплобуд» до міської ради не надсилало.

Уклавши прямі договори з постачальниками комунальних послуг, Горохівська міська рада порушила б домовленості, зазначені вище, що стало б підставою для звернення КП «Райтеплобуд» до суду із вимогою про розірвання договору оренди.

Звернувшись безпосередньо до надавачів послуг, зокрема ПрАТ «Волиньобленерго», нами отримано відповідь про неможливість укладення прямих договорів на постачання електроенергії.

Спростовуючи коментар Горохівського міського голови, Луцька районна рада зазначає, що «…в телефонній розмові з представниками Горохівської філії «Волиньобленерго» було підтверджено, що договір оренди даного приміщення є чинним і Горохівська міська рада має право заключити прямий договір на енергопостачання, проте виявилось, що керівництво міської ради ухиляється від укладання цього договору із постачальником напряму…». Однак, такі твердження є неправдивими. Адже керівництво «Волиньобленерго» запевняє, що з представниками Луцької районної ради та КП «Райтеплобуд» на дану тему жодних консультацій не проводилося.

Зважаючи на той факт, що заборгованість у міської ради перед КП за надані комунальні послуги відсутня, вищевказане «Спростування» Луцької районної ради слід розцінювати, як намагання виправдати незаконні дії свого комунального підприємства аргументами, що суперечать дійсним обставинам та умовам чинних договорів оренди.

Для недопущення подальшого порушення прав та інтересів жителів нашої громади, Луцькій районній раді необхідно виконати вимоги пункту 10 Розділу 5 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та передати у комунальну власність Горохівської міської ради усі об’єкти спільної власності територіальних громад колишнього Горохівського району, які знаходяться на території Горохівської ОТГ.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь