Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує громади у стратегічному плануванні

Дата: 03.10.2022 10:48
Кількість переглядів: 205

Фото без описуСтратегія розвитку громади є основою для сталого місцевого розвитку, тому запорукою його успіху є публічність та прозорість у процесі розроблення, що передбачає залучення всіх заінтересованих сторін у громаді. Стратегія розвитку громади має стати документом, який розуміють та підтримують мешканці громади. Саме тому Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує громади у стратегічному плануванні, а також залученні громадськості, бізнесу та інших заінтересованих сторін до цього процесу.

Минулого тижня у громадах-партнерках Проєкту у Львівській та Волинській областях відбулася серія зустрічей, присвячених розробці стратегій місцевого розвитку. Громади спільно з експертами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» напрацювали перші кроки для підготовки цього важливого документу.

 

Львівська область

28 вересня проведено зустрічі з узгодження графіків та кроків стратегічного планування Оброшинської, Сокільницької та Жидачівської громад. Далі громади розпочнуть активну підготовку проєкту стратегій спільно з експертами USAID «ГОВЕРЛА». Також, 29 вересня відбулося засідання робочої групи у Рава-Руській громаді, яка вже розпочала роботу над проєктом стратегії розвитку. Стратегічне планування у громадах буде здійснюватися спільно з представниками департаменту економічного розвитку Львівської обласної військової адміністрації та експертами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Зовсім скоро законодавство зобов’язуватиме узгоджувати всі стратегії місцевого розвитку з регіональними та державними стратегіями, тому залучення представників регіональної влади є вкрай важливим для комплексного планування розвитку регіону.  

 

Волинська область

28 вересня відбулася нарада з Боратинською, Ківерцівською, Локачинською, Рожищенською та Шацькою громадами Волинської області для напрацювання плану розробки стратегій громад спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Додаткового, Проєкт проведе аналіз напрацьованого на даний момент проєкту стратегії Горохівської громади та допоможе громаді у його фіналізації.

Заступниця керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталія Гнидюк сказала:

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» працює з громадами над стратегічним плануванням, яке якнайкраще розкриє їхній потенціал, ефективно залучить наявні ресурси та дозволить планувати бюджет відповідно до розвиткових пріоритетів громади. Стратегія розвитку, що враховує інтереси населення, зокрема ВПО, наявні ресурси, пріоритети та виклики громад, є запорукою сталого та ефективного місцевого економічного розвитку».

У рамках наступного етапу підтримки громад у стратегічному плануванні, Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» спільно з громадами проведе соціально-економічний аналізу, що дозволить визначити пріоритети для цілеспрямованого розвитку громад.

Для забезпечення публічності та прозорості процесу розробки Стратегії розвитку, громадам стане у пригоді комунікаційний план, розроблений експертами Проєкту. Завантажити його можна за ПОСИЛАННЯМ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь