Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч працівників психологічної служби закладів освіти

Дата: 07.09.2022 15:56
Кількість переглядів: 642

Фото без описуУ результаті військового вторгнення російської федерації до України постало гостре питання стану психологічного здоров’я здобувачів освіти та їхніх батьків, що впливатиме на освітній процес у новому навчальному році. У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що через війну психологічної допомоги надалі потребуватимуть біля 15 мільйонів українців. Одним із головних завдань закладу освіти є повсякденна психологічна допомога та емоційна підтримка учасників освітнього процесу. Саме тому, практичні психологи та соціальні педагоги ліцеїв, гімназій та закладів дошкільної освіти Горохівської територіальної громади відповідально виконують свою роботу будучи на варті психологічного здоров’я здобувачів освіти, батьків та педагогів.

Сьогодні, 7 вересня 2022 року, в адмінприміщенні Горохівської міської ради відбулася інтервізійна зустріч професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів, організована Центром професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міської ради.

Психолог ЦПРПП Марина Сокол підготувала презентацію на тему: «Пріоритетні напрямки роботи працівників психологічної служби у 2022/2023 навчальному році». У ході зустрічі опрацювали нормативні документи, що регулюють роботу психологічної служби закладу освіти та важливість діяльності практичного психолога у воєнний час. Корисним заняття став мозковий штурм (брейнстормінг), в результаті якого вдалося помітити обмеження і труднощі в роботі та напрацювати і виокремити низку можливостей, що дає професія психолога.

Також психолог Марина Сокол поінформувала колег про те, що задля забезпечення надання належної психологічної допомоги населенню, Горохівська територіальна громада  бере участь у проєкті «Психосоціальна і емоційна підтримка та поліпшення громадських служб психічного здоров'я», який реалізується Громадською організацією «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».  Всі педагогічні, соціальні та медичні працівники можуть підвищити всій рівень знань та навичок пройшовши спеціальне навчання в рамках Проєкту на сайті Академія громад України https://hromada.academy/

Посилання на курс «Психосоціальна підтримка дітям» для освітян  - https://hromada.academy/courses/kurs-dlya-osvityan-persha-psihologichna-dopomoga-dityam

У підсумку зустрічі її часники висловили свої пропозиції щодо подальшої співпраці Центру професійного розвитку педагогічних працівників і професійних спільнот освітян громади.

Віримо, що спільними зусиллями ми збережемо здоров’я нашої нації і здобудемо Перемогу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь