Податковий внесок волинських декларантів до бюджету – понад 30 мільйонів гривень

Дата: 23.08.2022 12:58
Кількість переглядів: 246

Фото без описуЗа підсумками щорічної кампанії декларування доходів на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено понад 30 мільйонів гривень податкових платежів.

Волиняни, котрі відзвітувалися про доходи за 2021 рік, переважно своєчасно виконали свої податкові зобов’язання і перерахували майже 26 мільйонів гривень ПДФО і понад 4 мільйони військового збору.

В.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк запевняє, що волиняни вкотре продемонстрували високий рівень податкової культури та особистої відповідальності в ході щорічної кампанії декларування доходів.

«Вперше у нашій історії кампанія декларування доходів відбувається в умовах воєнного стану. Всупереч вкрай складним обставинам понад 5 тисяч волинян відзвітувалися про минулорічні доходи та до 31 липня, як цього вимагає закон,  перерахували до бюджету задекларовані до сплати податки. Якщо порівнювати  підсумки нинішньої  деклараційної кампанії з минулорічними, то маємо певний позитив: цьогоріч волинські декларанти спрямували до бюджету на 2 мільйони гривень більше податкових платежів», - розповідає Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що сумління волинських декларантів дозволяє сподіватися на таке ж активне подання одноразових добровільних декларацій у рамках податкової амністії.

«Громадяни, які задекларують приховані від оподаткування в минулому активи в рамках податкової амністії, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків. Податківці не перевірятимуть  джерела походження задекларованих активів, а інформація про платників, яка надійде до податкової служби у рамках одноразового (спеціального) добровільного декларування, не буде передаватися правоохоронним органам», - запевнив Сергій Лисеюк.

Отож, щоб скористатися правом на податкову амністію  потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір.  Про те, як це зробити правильно, - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону гарячої лінії в м. Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь