Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Із доходів волинян на оборонні потреби сплачено чверть мільярда гривень військового збору

Дата: 08.07.2022 11:17
Кількість переглядів: 175

Фото без описуУпродовж першого півріччя 2022 року на Волині до держбюджету сплачено 251  мільйон гривень військового збору.

Це на 27,5 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Основне джерело надходжень військового збору – відрахування із легально виплаченої заробітної плати. Тому кожен волинянин, який має офіційне робоче місце, щомісяця долучається до фінансування української армії, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Оскільки на Волині має місце позитивна динаміка надходжень військового збору, маємо підстави стверджувати про дотримання соціальних гарантій при оплаті праці більшістю волинських працедавців. Зберігаючи робочі місця та економічну активність, роботодавці дбають про інтереси держави та соціальний захист своїх працівників. Завдяки такій відповідальній позиції бізнесу країна навіть в умовах воєнного стану отримує кошти для фінансування оборонних заходів і соціальних виплат. Очевидно, що успішна протидія військовій агресії рф залежить, зокрема, від сумління кожного платника податків», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.            

Долучитися до фінансування національного війська можуть і повинні громадяни, котрі торік отримали доходи, але не сплатили з них податки, - нагадують у податковій службі.

Усі, хто відповідно до норм Податкового кодексу України, зобов’язаний декларувати доходи за минулий рік,  повинні подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 20 липня 2022 року. Цей новий строк звітування у рамках щорічної деклараційної кампанії визначений Законом України від 26 травня 2022 року № 2260 - IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), який вступив у дію 27.05.2022 року.

Закон № 2260 зобов’язує декларантів перерахувати визначені до сплати податкові зобов’язання не пізніше 31 липня 2022 року, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

У податковій службі рекомендують волинянам відзвітуватися про отримані торік доходи через Електронний кабінет або ж звернутися до Центру обслуговування платників за місцем податкової адреси.

Нинішнього року держава запропонувала громадянам задекларувати не лише минулорічні доходи, а й на компромісних умовах відзвітуватися про активи, що придбані у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація у банері «Одноразове добровільне декларування».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь