Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За придбані ліцензії на реалізацію підакцизної продукції на Волині до бюджету сплачено понад 11 мільйонів гривень

Дата: 29.06.2022 11:07
Кількість переглядів: 184

Фото без описуУпродовж січня-травня 2022 року представники волинського бізнесу, які реалізують підакцизну продукцію, сплатили 11,3 мільйона гривень плати за придбані ліцензії. 

Зокрема, в області 4,5 мільйона сплачено за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном. Понад 5,7 мільйона отримали громади від платників за ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та цигарок. Придбання ліцензій на реалізацію пального додало бюджету понад 1 мільйон гривень. 

Наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів. А це означає, що безліцензійна торгівлі спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, безліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.

Споживачам варто перевіряти наявність ліцензії у продавця лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів та пального з тим, щоб отримати легальний та якісний товар. На кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна бути марка акцизного податку встановленого зразка, - звертають увагу у податковій службі.

Нагадаємо, що дотримання вимог закону підприємцями, які реалізують алкоголь і цигарки, дозволило громадам Волині залучити 55 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції у січні-травні 2022 року.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152 (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь