Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд забезпечив виплату пенсій недієздатним переміщеним особам, які не мають опікунів

Дата: 27.06.2022 10:34
Кількість переглядів: 137

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке забезпечує виплату пенсій та державної соціальної допомоги людям, визнаним судом недієздатними та переміщеним у зв’язку зі збройною агресією російської федерації з регіонів, де тривають активні бойові дії, до більш безпечних регіонів.

Зокрема, рішення Уряду передбачає можливість перераховувати пенсії або державну соціальну допомогу недієздатним людям, яким не призначено опікунів або які втратили зв'язок з опікунами і перебувають у закладах на повному державному утриманні з проживанням. Зокрема, органи Пенсійного фонду зможуть перераховувати таким людям частину пенсії або соціальної допомоги на рахунки закладів, в яких вони перебувають, на підставі повідомлення від уповноваженої особи органу опіки та піклування.

Також рішення Уряду забезпечує інформування Пенсійного фонду України або структурного підрозділу з питань соціального захисту населення про тимчасове переміщення (евакуацію) людини.

Рішення врегульовує облік інформації про людей, визнаних судом недієздатними або обмежено дієздатними, яким не призначено опікуна або з опікуном яких втрачено зв’язок під час дії воєнного стану, органами опіки та піклування в адміністративно-територіальній одиниці їхнього тимчасового перебування. Це дасть змогу оперативно вирішувати питання, пов’язані із захистом та забезпеченням потреб недієздатних людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь