Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Власники вартісного майна, що придбане за доходи без сплати податків, можуть скористатися правом на податкову амністію активів

Дата: 23.06.2022 11:22
Кількість переглядів: 144

Якщо Ви – власник майна, що придбане у минулі роки за доходи без сплати податків, то варто скористатися правом на податкову амністію активів, - рекомендують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Із 1 вересня 2021 року держава вперше запропонувала дієвий і цілком прийнятний компромісний механізм виведення з «тіні» набутих активів у легальну площину. Особливий порядок добровільного декларування пропонується власникам активів, вартість яких перевищує 400 тисяч гривень.

Якщо такі активи придбані за доходи, з яких не сплачено податки, можна подати одноразову добровільну декларацію, сплатити одноразовий збір і таким чином уникнути кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків у минулому.

Для прикордонної Волині надзвичайно важливо, щоб свої доходи легалізувати ті, хто довгий час працював за кордоном чи приховував від оподаткування доходи від підприємницької діяльності, - звертають увагу у Головному правлінні ДПС у Волинській області.    

Задекларувавши активи, треба буде сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого значно менше, ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб. Загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%.

Кожному декларанту фахівці податкової служби надають необхідну консультаційну допомогу. Зокрема, детальнішу інформацію щодо активів, які підлягають декларуванню та про процедуру подання декларації можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону гарячої лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сплата податків в умовах воєнного стану – це вияв  справжнього патріотизму, відданості та любові до своє країни, - наголошують у податковій службі краю та радять громадянам не втратити шанс розпочати історію сумлінного платника податків. 

Сектор інформаційної взаємодії

ГУДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь