Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волинські власники нерухомості сплатили до бюджетів громад понад 46 мільйонів гривень податку

Дата: 21.06.2022 11:30
Кількість переглядів: 147

Громади Волині впродовж січня-травня 2022 року отримали 46,2 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Показники сплати податку на нерухомість – майже на рівні минулорічних надходжень за аналогічний період.

Зважаючи на обставини воєнного часу в Україні певним групам платників податків дозволено виконувати податкові зобов’язання після припинення воєнного стану. 

Однак, на територіях, де не ведуться активні бойові дії, податківці рекомендують платникам своєчасно перераховувати податкові платежі до бюджету.

Власникам нерухомого майна варто подбати про сплату заборгованих сум податку на нерухомість за минулі роки, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. У податковій службі радять усім власникам майна, котрі заборгували податки, перерахувати їх до бюджетів громад.

Саме органи місцевої влади нині потребують коштів для підтримки у належному стані інфраструктурних об’єктів і фінансування соціально-економічних питань. Внесок кожного платника податків – надзвичайно важливий для бюджетної стабільності громад,

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Якщо ж нерухоме майно придбане у минулі податкові періоди за доходи, з яких не сплачено податків, то у цьому випадку громадяни можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування.

Особи, які задекларують такі активи, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому.  

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь