Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Президент підписав Закон «Про адміністративну процедуру»

Дата: 14.06.2022 15:07
Кількість переглядів: 147

Фото без опису13 червня Президент України підписав Закон «Про адміністративну процедуру» (законопроект №3475 від 14.05.2020).

Більшість положень Закону набудуть чинності через 18 місяців з дня його опублікування. Закон передбачає уніфіковані правила відносин громадян із державою замість десятків суперечливих Законів, що нині існують. Зокрема, йдеться про послуги отримання паспорта, дозволів, ліцензій тощо. Україна донині не мала правового регулювання загальної адміністративної процедури. Цей закон можна порівняти з процесуальними кодексами в судах.

Раніше Народна депутатка Лариса Білозір зазначала:

“Експерти називають закон про адмінпроцедуру «тихою революцією». Адже він суттєво змінює законодавство України та практику державного управління. Без сумніву, це складна реформа і реалізація закону вимагатиме додаткових зусиль від усіх учасників. Але мова йде про зміни, на які ми давно очікували, і яких заслуговують українські громадяни”.

За її словами, Закон «Про адміністративну процедуру» закладає міцний фундамент для подальшої розбудови сучасної європейської держави. Попереду велика робота над приведенням у відповідність до норм цього закону інших законів та нормативних актів, навчання державних службовців - як використовувати нові процедури, інформування громадян про нові права та правила. Вирішальну роль у запуску закону на практиці, коли він набуде чинності, матимуть державні службовці, судді та самі громадяни.

Як повідомлялося, 17 лютого Верховна Рада України прийняла в цілому з пропозиціями Президента законопроєкт про адміністративну процедуру (№3475), який дозволить врегулювати процедурну частину відносин громадян і бізнесу з органами влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь