Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«КІМНАТА ДОБРА» стає гуманітарним хабом

Дата: 14.04.2022 09:15
Кількість переглядів: 544

Фото без описуЩораз більше людей прибуває в Горохівську громаду із зон бойових дій. Щораз більше історій порятунку можна почути в «Кімнаті добра» в Будинку дитячої і юнацької творчості.  Можливо, ці сумні історії колись стануть частиною документального фільму про війну в Україні.

За місяць діяльності «Кімнату добра» відвідали 286 сімей.  Отримують тут не тільки гуманітарну допомогу.  Кожен намагається добрим словом та хорошим відношенням підтримати людей, котрі опинились у кризовій ситуації.

Тут можна отримати українські книги для дітей та дорослих, принесені горохівчанами. Маємо надію, що ці книги допоможуть гостям громади швидше вивчити українську мову.  

В цьому ж приміщенні на волонтерських засадах працюють психологи . Ними вже сформовано 2 групи (доросла та підліткова) для роботи по спеціальній програмі, апробованій в кризових ситуаціях інших країн.

Більше двадцяти діток вимушених переселенців реалізовують творчі здібності в гуртках Будинку дитячої та юнацької творчості.

Кілька молодих людей зі Сходу України доєднались до ініціативної групи "МолодьТут", вчать українську у спілкуванні з місцевими однолітками, займаються разом спортом. Є деякі плани щодо спільних молодіжних заходів, про них згодом.

Окрема велика подяка горохівчанам за іграшки!

Тішить те, що жителі громади не тільки приносять речі в «Кімнату добра», а й пропонують допомогу. Люди небайдужі, співпереживають українцям, котрі опинились далеко від дому, і не тільки без доходів, а й без необхідних речей.

Отож, маленька гуманітарна ініціатива по збору одягу і продуктів для переселенців, до якої долучилось сотні людей, стала поштовхом для реалізації інших, дуже потрібних нині соціальних ідей.

Добро, підтримане багатьма, має властивість примножуватися.

Добра всім!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь