Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Волині до держбюджету сплачено 652 мільйони гривень ПДВ

Дата: 12.04.2022 11:07
Кількість переглядів: 173

Фото без описуВолинські платники ПДВ за підсумками першого кварталу 2022 року сплатили до держбюджету 652 мільйони гривень податку на додану вартість.

Всупереч труднощам воєнного часу сума сплаченого ПДВ в області на 3,7 відсотка перевищує аналогічні показники торік.

Щоб ефективно протидіяти зовнішній агресії держава потребує стабільного фінансового забезпечення. Оскільки ПДВ належить до бюджетоутворюючих платежів, фінансування заходів безпеки значною мірою залежить від відповідальності господарюючих суб’єктів. Наразі волинські платники ПДВ демонструють високий рівень податкової дисципліни, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Водночас у податковій службі відзначають, що податкові новації, зокрема можливість переходу на спрощену систему оподаткування зі ставкою 2 відсотки, полегшить умови ведення бізнесу.  А росту податкових надходжень ПДВ повинна посприяти реєстрація платником ПДВ  нерезидентів -постачальників електронних послуг.

Нагадаємо, що із 2022 року платниками ПДВ в Україні повинні зареєструватися всі постачальники електронних послуг - нерезиденти. Ця норма своєчасна і правильна, оскільки операції з постачання електронних послуг повинні оподатковуватися  безпосередньо у країні їх споживання. Окрім справедливих умов оподаткування національних і міжнародних компаній, такий підхід сприятиме залученню ПДВ до бюджету. 

Нагадаємо, що процедура реєстрації платника ПДВ для постачальників- нерезидентів, відбувається віддалено за заявою в електронній формі, яка подається через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів (VAT-office нерезидента – постачальника електронних послуг). З усією необхідною інформацією щодо подання заяви, звітності та листування з податковою службою можна ознайомитися у тематичному банері "Особам-нерезидентам – постачальникам електронних послуг / For non-residents – providers of E-services" .

Для нерезидентів встановлено поквартальне подання до ДПС податкової декларації з ПДВ за спрощеною формою, а також їх звільнено від обов’язку складати та реєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Сектор інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь