Учні та студенти денної форми навчання отримуватимуть деякі види соціальних допомог без довідки з навчального закладу

Дата: 13.03.2022 09:25
Кількість переглядів: 198

Фото без описуМінсоцполітики вважає за необхідне на час дії воєнного стану плюс 60 днів після його завершення без довідки з навчального закладу призначати та продовжувати виплату деяких видів соціальних допомог дітям віком від 18 до 23 років, батьки (годувальники) яких загинули, і які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

Зокрема, це стосується пенсії у зв’язку з втратою годувальника та державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

«Відповідні виплати призначатимуться та продовжуватимуться на підставі даних учнівського або студентського квитка, адже під час воєнного стану неможливо отримати довідку з навчального закладу про навчання або її отримання є зайвим ризиком для дитини. 

Ми зараз опрацьовуємо рішення Уряду з цього приводу, але до його ухвалення призначення та виплата таких пенсій та допомог не повинні зупинятись!» - прокоментувала Марина Лазебна, Міністр соціальної політики.

З відповідним листом Мінсоцполітики звернулось до Пенсійного фонду України та структурних підрозділів соціального захисту населення обласних, Київської міської державних адміністрацій.

#UAразом #Stoprussia


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь