Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перший місяць нового року додав громадам Волині 18 мільйонів гривень податку на нерухомість

Дата: 15.02.2022 08:53
Кількість переглядів: 223

Фото без описуУ січні 2022 року громади Волині залучили 17,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Власники вартісної нерухомості у січні сплатили до бюджетів громад на 16,8 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

«Наразі податок на нерухомість сплачують  переважно юридичні особи. Втім, приємно відзначити тих волинян-власників нерухомості, котрі вже розрахувалися з бюджетом. Саме такі відповідальні платники податків формують фінансову спроможність громад, оскільки податок на нерухомість зараховується винятково до місцевого бюджету», - зазначає заступник начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець запевнила, що для фінансової самостійності громад і країни в цілому важливий податковий внесок кожного платника податків. 

«До речі, саме зараз держава запропонувала компромісний спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Щоб повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг треба подати одноразову добровільну декларацію. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував доходи від підприємництва, проте не сплачував податки, або ж працював без оформлення трудових відносин. Якщо нерухомість чи інші активи придбані за кошти, з яких не сплачено податки, то теж варто скористатися правом на податкову амністію», - рекомендує Ольга Ліщинська.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь