Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Провели профілактичний вечірній рейд

Дата: 31.01.2022 12:33
Кількість переглядів: 499

Фото без опису29 січня 2022 року головним спеціалістом служби у справах дітей Горохівської міської ради Анною Новосад спільно із інспектором сектору ювенальної превенції Луцького РУП ГУНП у Волинській області Сніжаною Лапків та інспектором муніципальної варти Горохівської міської ради Петром Тимошуком, з метою виявлення порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами неповнолітнім у розважальних та торгівельних закладах, а також виявлення  дітей, які б перебували в розважальних закладах після 22.00 годині без супроводу дорослих, проведений відповідний профілактичний рейд у вечірній час на території Горохівської громади, а саме: у селах Ощів і Скобелка. 

Під час рейду виявлено одного неповнолітнього, який після 22.00 години перебував  без нагляду дорослих у розважальному закладі.

З підлітком проведено попереджувальну профілактичну бесіду та ознайомлено з витягами із нормативних актів, які регулюють питання перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час.   

Учасники рейду провели роз’яснювальну роботу із персоналом та адміністрацією усіх відвіданих закладів, пояснили їм правові наслідки недотримання законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, в яких провадиться діяльність у сфері розваг та в закладах громадського харчування у нічний час, а також про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Такі заходи не мають на меті обмежити права дітей, а тільки обмежити можливості впливу на них негативного та небезпечного середовища.

Головна мета проведення заходів – попередження злочинності, як з боку дітей, так і проти них. Це ефективна можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці та стимулювання відповідальності батьків за виховання своїх дітей.

Служба у справах дітей вкотре звертається до батьків, що саме вони несуть персональну відповідальність за належне виконання батьківських обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.  Відповідно  до ст. 20-1 «Про охорону дитинства» обмежено перебування дітей віком до 16 років з 22:00 до 06:00 години без супроводу батьків чи законних представників у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь