Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Горохівській громаді пройшли заходи до Дня пам’яті Героїв Крут

Дата: 31.01.2022 11:49
Кількість переглядів: 657

Фото без описуУ Горохівській територіальній громаді пройшли заходи приурочені 104-річниці бою під Крутами. У закладах освіти та культури громади відбулися виховні та історичні години пам’яті.

З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами, бібліотеками – філіями КЗ «Горохівська центральна бібліотека» проведено цикл заходів для різних категорій своїх користувачів. У Горохівському коледжі ЛНАУ студенти та викладачі провели виховну годину та презентували книжкову виставку в бібліотеці коледжу. Напередодні річниці бою під Крутами у коледжі ознайомилися з життєвим шляхом та творчістю Руслана Кашаюка, волинського добровольця штурмового батальйону «Айдар», учасника бойових дій російсько-української війни. Виставка картин автора, які він малює на склі, відбулася у бібліотеці коледжу з ініціативи знаного на Горохівщині волонтера Віталія Гладуна. Автор увіковічнив на склі своїх бойових побратимів і волонтері, які захищають Україну зараз. Малюючи портрети українських захисників, які віддали свої життя за наше з вами щасливе майбутнє, Руслан Кашаюк прагне, аби пам'ять про них не вмирала, як про Героїв Крут. Щоб кожен з нас не забував, якою ціною Україна захищала і захищає свою незалежність та суверенітет.

Зараз історикам відомі імена чотирьох волинян, які у 1918 році брали участь у бою під Крутами. Серед них – уродженець села Ватинець Матвій Данилюк (був єдиний крутянин, який дожив до Незалежності України). Рік тому кореспонденти Суспільного Волині побували у селі Ватинець, де жив герой Крут та зібрали спогади про нього (відео).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь