У Горохівській громаді пройшли заходи до Дня пам’яті Героїв Крут

Дата: 31.01.2022 11:49
Кількість переглядів: 711

Фото без описуУ Горохівській територіальній громаді пройшли заходи приурочені 104-річниці бою під Крутами. У закладах освіти та культури громади відбулися виховні та історичні години пам’яті.

З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами, бібліотеками – філіями КЗ «Горохівська центральна бібліотека» проведено цикл заходів для різних категорій своїх користувачів. У Горохівському коледжі ЛНАУ студенти та викладачі провели виховну годину та презентували книжкову виставку в бібліотеці коледжу. Напередодні річниці бою під Крутами у коледжі ознайомилися з життєвим шляхом та творчістю Руслана Кашаюка, волинського добровольця штурмового батальйону «Айдар», учасника бойових дій російсько-української війни. Виставка картин автора, які він малює на склі, відбулася у бібліотеці коледжу з ініціативи знаного на Горохівщині волонтера Віталія Гладуна. Автор увіковічнив на склі своїх бойових побратимів і волонтері, які захищають Україну зараз. Малюючи портрети українських захисників, які віддали свої життя за наше з вами щасливе майбутнє, Руслан Кашаюк прагне, аби пам'ять про них не вмирала, як про Героїв Крут. Щоб кожен з нас не забував, якою ціною Україна захищала і захищає свою незалежність та суверенітет.

Зараз історикам відомі імена чотирьох волинян, які у 1918 році брали участь у бою під Крутами. Серед них – уродженець села Ватинець Матвій Данилюк (був єдиний крутянин, який дожив до Незалежності України). Рік тому кореспонденти Суспільного Волині побували у селі Ватинець, де жив герой Крут та зібрали спогади про нього (відео).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь