Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За підсумками 2021-го року місцеві бюджети Волині отримали понад 6 мільярдів гривень податків

Дата: 11.01.2022 08:58
Кількість переглядів: 243

Упродовж 2021 року до місцевих бюджетів Волині сплачено понад 6 мільярдів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. 

Це на понад 1 мільярд гривень більше проти попереднього фінансового року. Сума отриманих громадами податкових надходжень на 20,9 відсотка перевищує показники 2020 року.

«Активна взаємодія з керівниками громад – важлива передумова залучення додаткових надходжень до бюджетів громад. Сподіваємося, що ефективна практика обміну інформацією між податковою службою та територіальними громадами матиме продовження у нинішньому фінансовому році», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук. 

Очільниця волинських податківців підкреслила, що фахівці податкової служби завжди відкриті для конструктивного діалогу з лідерами місцевого самоврядування  з питань, що належать до компетенції ДПС.

«Серед головних чинників, що сприяють росту податкових доходів громад, – заходи з легалізації робочих місць, впорядкування земельних відносин та офіційна реєстрація бізнес-проєктів. Власне кроки кожної з громад у напрямку дотримання вимог закону всіма господарюючими суб’єктами – основа бюджетної стабільності в майбутньому. Важливо, що саме зараз  держава запропонувала  прийнятний механізм одноразового декларування активів, що придбані за неоподатковані в минулому доходи»,  - наголосила Світлана Савчук. 

Нагадаємо, що громадяни, котрі в минулі податкові періоди придбали нерухомість, землю чи інші активи за кошти, з яких не сплачено податки, можуть скористатися правом на податкову амністію.

Зокрема, до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої лінії» (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2021 рік. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за  новою формою  зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь