Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Горохові відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника «Воїнам Чорнобиля»

Дата: 14.12.2021 17:29
Кількість переглядів: 836

Фото без опису14 грудня в Україні традиційно вшановуюють учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття.

Сьогодні на Пагорбі Слави міста Горохова пам’ять жертв Чорнобиля вшанували молитвою та хвилиною мовчання. Панахиду звершив настоятель Свято-Вознесенського храму міста Горохова отець Андрій Сидор. Перед присутніми виступив учасник ліквідації на Чорнобильській АЕС, депутат Горохівської міської ради Геннадій Кудря, який подякував побратимам за проявлений героїзм у подолані найбільшої техногенної катастрофи минулого століття та вручив квіти вдовам ліквідаторів. 

«35 років  тому сталася страшна катастрофа, яка увійшла у історію не тільки українського народу, а й усього світу. Чорнобиль - це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська. Це страшний урок всьому людству. Слово, яке стало символом горя і страждання, покинутих домівок. Ця страшна трагедія є застереженням і нагадуванням для всього людства. Якби не подвиг ось цих простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу», - сказав Горохівський міський голова Віктор Годик.

Представники закладів та організацій міста Горохова поклали квіти до пам’ятника «Воїнам Чорнобиля».

Нагадаємо: внаслідок катастрофи прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України, постраждало 3,2 млн осіб, серед яких понад 1 млн - діти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь