Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про волонтерську діяльність в пробації

Дата: 13.12.2021 16:59
Кількість переглядів: 434

Фото без описуОдним з головних чинників, який  негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві, сталість моральних правил співжиття є рівень злочинності.

 

Для вирішення частини цих проблемних моментів та повернення до нормального законослухняного життя в суспільстві осіб, які вчинили правопорушення, в Україні у 2015 році створено систему пробації (Закон України «Про пробацію»).

Для забезпечення виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, активно налагоджується тісна співпраця з громадським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій, покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про пробацію».

Таким чином, 13.12.2021 року спільно з волонтером Луцького районного  сектору № 1, Дитром Кравчуком, учасником та ветераном АТО, організовано виїзд за місцем проживання та перевірку умов проживання трьох засуджених, що перебувають на обліку підрозділу.

В ході перевірки з підобліковими особами проведено соціально-виховну роботу, з’ясовано реальні умови проживання, роз’яснено, за потреби,  можливість надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб'єктам пробації.

Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій. Кандидати у волонтери мають пройти відбір і навчання.

З урахуванням викладеного, запрошуємо організації та громадян до співпраці з уповноваженим органом з питань пробації в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися до Луцького районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області за адресою : вул. Шевченка, 29, м. Горохів, Луцький р-н, Волинська обл., тел: (097) 560-96-15.

Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку суспільства.

Луцький районний сектор № 1

філії Державної установи «Центр пробації»

у Волинській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь