Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громади Волині залучили на 20 відсотків більше єдиного податку

Дата: 13.12.2021 12:24
Кількість переглядів: 229

Підприємці-спрощенці Волині впродовж січня-листопада 2021 року спрямували до місцевих бюджетів 706 мільйонів гривень єдиного податку. Це на 20,1 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Позитивна динаміка надходжень єдиного податку має місце як серед фізичних осіб-підприємців, так і юридичних осіб, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування.

«Стабільність і прогнозованість надходжень єдиного податку – основа бюджетної стійкості громад. Поряд із ПДФО єдиний податок належить до податкових платежів, які гарантують фінансову спроможність місцевого самоврядування вирішувати актуальні питання. Тож лише повна легалізація трудових відносин та державна реєстрація всіх бізнес-ініціатив, що втілюються на території громад, забезпечать належні бюджетні надходження», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що лише за умови створення комфортних умов для діяльності легального бізнесу, бюджети громад матимуть кошти для вирішення соціально-економічних питань. Зі свого боку, ДПС пропонує платникам зручний та сучасний дистанційний формат спілкування через Електронний кабінет та консультаційну допомогу в Центрах обслуговування платників.

Щодо фізичних осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків, то саме зараз можна скористатися правом на податкову амністію, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року кожен, хто отримував доходи, які були приховані від оподаткування, має право подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію.

Щодо активів, які підлягають декларуванню у рамках податкової амністії, то детальну інформацію можна отримати у тематичному банері на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, що працює щосереди з 10.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь