Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили питання державної підтримки аграріїв

Дата: 09.12.2021 14:37
Кількість переглядів: 596

Фото без опису8 грудня в міській раді відбулася робоча зустріч з питань державної підтримки агропромислового комплексу.

У заході взяли участь начальник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Юрій Горбенко, керівник дорадчої служби «Волинський обласний учбовий центр підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК»  Ростислав Войтюк, начальник Горохівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Волинській області Оксана Кондратюк, менеджер компанії «Укрмілкінвест» Оксана Ніколенко, старости та агровиробники громади.

Віктор Годик висловив вдячність агровиробникам за участь у заході та запросив до слова Юрія Горбенка,  який проінформував присутніх про напрямки фінансової підтримки галузей АПК з державного та обласного бюджетів у 2021 році та плани на 2022 рік (презентація). Керівник управління агропромислового розвитку  облдержадміністрації наголосив, що держава надає пріоритет у підтримці малих форм господарювання аграрного відомства і розповів про створення та реєстрацію сімейних фермерських господарств у формі ФОП, в т.ч. щодо преференцій для цієї категорії підприємців аграрної галузі. Також у форматі діалогу присутні обговорили актуальні питання земельних відносин.

Ростислав Войтюк проінформував на нараді про те, що дорадча служба надає необхідні послуги фермерським господарствам, які частково відшкодовуються з державного бюджету. Оксана Ніколенко закликала старост громади проінформувати жителів про проєкт «Укрмілкінвест», що спеціалізується в галузі молочного тваринництва з використанням сучасних технологій, який допомагає створювати сімейні ферми від 10 до 50 голів корів.

Начальник Горохівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС У Волинській області Оксана Кондратюк наголосила агровиробникам про своєчасну подачу звітів за 2021 рік, оформлення договорів оренди землі та забезпечення повноти сплати податків.

Підсумовуючи зустріч, міський голова Віктор Годик подякував за доступне роз'яснення державної політики щодо агропромислового розвитку та наголосив, що відповідні  заходи необхідно організовувати з метою донесення актуальної інформації жителям громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь