Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У держбюджеті-2022 передбачено 319,2 млрд грн на фінансування соціальних програм

Дата: 03.12.2021 11:37
Кількість переглядів: 232

2 грудня Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому, як Закон, проект Державного бюджету на 2022 рік. Міністерству соціальної політики на фінансування соціальних програм за 30 бюджетними програмами передбачено видатки в обсязі 319, 2 мільярди гривень.

На пенсійне забезпечення, у тому числі індексацію пенсій з 1 березня, яка відбудеться для всіх пенсіонерів за однаковими правилами; доплати військовим пенсіонерам; перерахунок пенсій ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС; розширення програми Президента щодо вікових доплат до пенсій, яка наступного року буде поширена на пенсіонерів віком 70-75 років; встановлення мінімальної пенсійної виплати для людей віком від 70 років при повному стажі на рівні 3000 гривень, передбачено 200,6 мільярдів гривень.

На програму пільг і житлових субсидій буде направлено понад 38 мільярдів гривень, на соціальні допомоги – 66,6 мільярдів гривень.

Майже до 3 мільярдів гривень зростає програма соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Наступного року в Державному бюджеті на технічні засоби реабілітації для людей з інвалідністю передбачено близько 2 мільярдів гривень.

Крім того, Державним бюджетом на 2022 рік передбачено цільові соціальні інвестиції.

Зокрема, майже 100 мільйонів буде виділено на нову програму, яка допоможе малозабезпеченим родинам розпочати власний бізнес та здобути економічну самостійність.

Також у бюджеті на 2022 рік передбачено кошти в сумі 235,9 млн грн, які держава надасть у вигляді субвенції громадам на розбудову мережі служб підтримки та соціальних послуг для постраждалих від домашнього насильства.

Для забезпечення житлом дітей-сиріт та на розвиток сімейних форм виховання в 2022 році місцеві бюджети отримають 810 мільйонів з державного бюджету.

Державний бюджет передбачає також розвиток соціальних послуг, реабілітаційних програм, зокрема для дітей, та розбудову безбар'єрного суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь