Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАЯВА ПРО ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГУ СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ ДЕТАЛЬНОГО ПЛАНУ ТЕРИТОРІЇ

Дата: 19.11.2021 12:48
Кількість переглядів: 332

Фото без опису“Детальний план території земельної ділянки, розташованої за межами населеного пункту с. Звиняче Горохівської міської ради для діяльності, що пов'язана з користуванням надрами (для обслуговування кар'єру з видобування корисних копалин місцевого значення)”

 

1. Замовник: Горохівська міська рада Луцького району Волинської області.

        Адреса: 45701, Волинська область, Луцький район,

                 м. Горохів, вул. Шевченка, 17.

                 Телефон: (03379) 2-12-57; e-mаіl адреса: gorohivrada@ukr.net.

                 Контактна особа: юрист Мудрак Юрій Іванович (0673326708).

 

2. Вид та основні цілі документа державного планування.

Містобудівна документація “Детальний план території земельної ділянки, розташованої за межами населеного пункту с. Звиняче Горохівської міської ради для діяльності, що пов'язана з користуванням надрами (для обслуговування кар'єру з видобування корисних копалин місцевого значення)” розробляється на підставі рішення Горохівської міської ради Луцького району Волинської області від 10.08.2021 року №11-212/2021   “Про надання дозволу на розробку детального плану території на земельну ділянку за межами населеного пункту с. Звиняче”.

Детальний план території (ДПТ) земельної ділянки, що пов'язана з користуванням надрами (для обслуговування кар'єру з видобування корисних копалин місцевого значення), розробляється з метою деталізації планувальної структури та визначення функціонального призначення даної частини території, її просторової композиції та параметрів її використання згідно завдання на проектування, з уточненням планувальних рішень на окремих ділянках, та підлягає стратегічній екологічній оцінці.

 

3. Інформація про те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів).

Об’єкт цього дослідження (земельна ділянка, на яку розробляється детальний план території) знаходиться за межами населеного пункту  с. Звиняче Горохівської міської ради Луцького району Волинської області.

На земельній ділянці, для якої розробляється детальний план території, планується розміщення основних, підсобних та допоміжних будівель і споруд, що пов’язані з користуванням надрами (для обслуговування кар’єру з видобування корисних копалин місцевого значення).

Територія, на яку розробляється містобудівна документація, на даний час знаходиться  у приватній власності. Цільове призначення земельної ділянки – 01.03. - для ведення особистого селянського господарства.

Даний документ державного планування не передбачає реалізацію видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля, відповідно до статті 3, п.3 Закону УкраїниПро оцінку впливу на довкілля.

 

4. Ймовірні наслідки від господарської діяльності.

Ймовірними наслідками від планової діяльності об’єктів ДПТ є:

а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

В ході здійснення стратегічної екологічної оцінки (СЕО) мають бути оцінені ймовірні наслідки реалізації документа державного планування ДПТ, зокрема, мають бути оцінені наслідки для таких компонентів довкілля: ґрунти, атмосферне повітря, водні ресурси, стан фауни, флори, біорізноманіття, землі (в тому числі вилучення земельних ділянок), кліматичні фактори, у тому числі для здоров’я населення.

Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території на здоров’я населення.

б) для територій з природоохоронним статусом.

Під час здійснення СЕО, варто оцінити ймовірні наслідки від об’єктів інфраструктури, що пропонується відповідно до детального плану території на території з природоохоронним статусом.

в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення відсутні.

 

5. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено.

Не передбачаються.

 

6. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки.

Під час проведення процедури стратегічної екологічної оцінки будуть передбачені заходи щодо запобігання негативного впливу на довкілля та здоров’я населення по таких напрямках:

 - щодо охорони атмосферного повітря;

 - охорони поверхневих та підземних вод, грунтів;

 - заходи щодо пожежної безпеки;

 - відновлюванні та охоронні заходи.

Для підготовки звіту СЕО передбачається використовувати наступну інформацію:

 - доповіді про стан довкілля;

 - статистичну інформацію;

 - інформацію, яка включена в інші акти законодавства і мають відношення до даної містбудівної документації.

Проведення спеціальних досліджень для СЕО не передбачається.

 

7. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування.

Під час здійснення стратегічної екологічної оцінки передбачається розглядати заходи із запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків на довкілля та здоров’я населення, визначені законодавством та нормативно-правовими актами.

Використання природних ресурсів громадянами, підприємствами, установами та організаціями здійснюється з додержанням обов’язкових екологічних вимог:

а) раціонального і економного використання природних ресурсів на основі широкого застосування новітніх технологій;

б) здійснення заходів щодо запобігання псуванню, забрудненню, виснаженню природних ресурсів, негативному впливу на стан навколишнього природного середовища;

в) здійснення заходів щодо відтворення відновлюваних природних ресурсів;

г) застосування біологічних, хімічних та інших методів поліпшення якості природних ресурсів, які забезпечують охорону навколишнього природного середовища і безпеку здоров’я населення;

д) збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду, а також інших територій, що підлягають особливій охороні;

е) здійснення господарської та іншої діяльності без порушення екологічних прав інших осіб.

В матеріалах СЕО будуть розглядатися заходи з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення від шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів, а саме:

 - відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні, архітектурно - будівельні та інші заходи щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами;

- заходи радіаційної безпеки, відповідних санітарних правил, а також заходи встановлені нормами, іншими актами законодавства, що містять вимоги радіаційної безпеки.

В матеріалах СЕО передбачаються заходи спрямовані на запобігання, відвернення, уникнення, зменшення, усунення значного негативного впливу на об’єкти тваринного світу.

 

8. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Стратегічна екологічна оцінка буде виконана в обсягах, визначених статтею 11 Закону України “Про стратегічну екологічну оцінку”,  ДСТУ – Н Б Б.1.1-10:2010 “Настанова з виконання розділів “Охорона навколишнього природного середовища” у складі містобудівної документації. Склад та вимоги”.

 

9. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, та строки їх подання

Протягом 15 діб з дня оприлюднення повідомлення на офіційному сайті Горохівської міської ради, громадськість має право надати зауваження та пропозиції до заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки містобудівної документації “Детальний план території земельної ділянки, розташованої за межами населеного пункту с. Звиняче Горохівської міської ради для діяльності, що пов'язана з користуванням надрами (для обслуговування кар'єру з видобування корисних копалин місцевого значення)”.

Зауваження і пропозиції до заяви подаються до Горохівської міської ради.

Адреса: 45701, Волинська область, Луцький район,

                 м. Горохів, вул. Шевченка, 17.

                 Телефон: (03379) 2-12-57; e-mаіl адреса: gorohivrada@ukr.net.

                   Контактна особа: юрист Мудрак Юрій Іванович (0673326708)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь