Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стратегічне планування розвитку територіальних громад: підготовлено методичні рекомендації

Дата: 03.11.2021 09:40
Кількість переглядів: 187

Фото без описуДля територіальних громад підготували методичні рекомендації щодо розроблення, реалізації, моніторингу та оцінювання власних стратегій розвитку.

ЗАВАНТАЖИТИ «Методичні рекомендації щодо порядку розроблення, затвердження, реалізації, проведення моніторингу та оцінювання реалізації стратегій розвитку територіальних громад» можна за посиланням.

Документ розроблено Міністерством розвитку громад та територій спільно з Ініціативою «Управління публічним інвестуванням» проєкту SURGe «Супровід урядових реформ в Україні». Про це сказав  заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Ми працюємо над тим, аби створити умови для розроблення дієвих стратегій розвитку в усіх громадах. Адже це запорука їх успіху. Розроблені методичні рекомендації допоможуть громадам планувати свій розвиток покроково. Цей документ пояснює, які пункти має містити проєкт стратегії – від SWOT-аналізу (де виявляються сильні та слабкі сторони, можливості і загрози) до системи релевантних показників, які можна виміряти або розрахувати та на основі яких здійснюється висновок щодо успішності реалізації стратегії. Така логіка цілком відповідає RBM-підходу,  тобто  управлінню, орієнтованому на результат», – зауважив Іван Лукеря.

Зазначимо, рекомендації передбачають залучення жителів громад на всіх етапах стратегічного планування. Додатково у рекомендаціях містяться шаблони, які можна використовувати для полегшення роботи органів місцевого самоврядування у процесі розроблення проєкту стратегії.

Так, методичні рекомендації особливо актуальні сьогодні, напередодні розгляду у другому читанні законопроєкту № 5323 «Про внесення змін до Закону України «Про засади державної регіональної політики». Положеннями проєкту закону передбачено, зокрема, що стратегії розвитку територіальних громад є обов’язковими документами у системі стратегічного планування державної регіональної політики. 


Довідково 

SURGe – це проєкт міжнародної технічної допомоги Уряду України, який фінансується Урядом Канади та сприяє кращому плануванню і впровадженню в Україні реформ, орієнтованих на громадян. При підтримці проєкту розроблено ряд нормативно-правових актів у сфері державної регіональної політики. Зокрема: План заходів з реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, проєкти Законів України «Про засади державної регіональної політики» та «Про особливості стимулювання регіонального розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь