Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Впровадження ЄІССС: де зберігатимуться персональні дані

Дата: 27.10.2021 11:13
Кількість переглядів: 310

Із впровадженням Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) єдиним місцем зберігання інформації про людину для надання будь-яких соціальних послуг буде Єдиний соціальний реєстр (ЄСР). Він створений замість десятка не пов’язаних між собою реєстрів та інформаційних систем з надійною системою захисту персональних даних.

На базі ЄСР буде консолідуватись вся «пенсійна історія» людини – як в солідарній, так і в обов’язковій накопичувальній системі, коли вона запрацює.

Єдиний соціальний реєстр – інформаційне ядро ЄІССС, де зосереджені 2 групи інформації:

- соціальна реєстраційна картка особи: містить анкетну інформацію, наявні документи, а також інформацію про соціальні статуси (пенсіонер, безробітний, інвалід, отримувач субсидій та ін.).

- електронна особова справа: зберігає інформацію про різні види соціальної підтримки (допомоги, послуги, компенсації). Формується на підставі звернень громадян та в процесі подальшого супроводження надання послуг.

На базі ЄСР повинні проводитись всі призначення соціальної підтримки, здійснюватися контроль та аналізуватись правильність призначення.

Наразі такий реєстр створений шляхом наповнення з баз даних Пенсійного Фонду та Мінсоцполітики. Первинне наповнення ЄСР повинно відбутись шляхом міграції в нього даних з діючих систем та подальшої актуалізації в процесі функціонування ЄІССС.

Прискорити процеси впровадження ЄІССС та забезпечити створення технічної платформи для її функціонування планується завдяки співпраці Мінсоцполітики з Міністерством цифрової трансформації та зі Світовим банком в межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь