Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ми підтримуємо необхідність запровадження більш справедливого механізму зарахування ПДФО до місцевих бюджетів, - В’ячеслав Негода

Дата: 12.10.2021 14:35
Кількість переглядів: 250

Фото без описуПісля того, як усі громади в Україні стали рівними у повноваженнях і джерелах ресурсів, питання зарахування податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів стало підніматися усе частіше, особливо – невеликими громадами. Для них важливо, щоб принаймні частина цього податку сплачувалася за місцем діяльності організацій, підприємств та їхніх відокремлених підрозділів, а не місцем їхньої реєстрації, бо найчастіше вони зареєстровані у великих містах. Мінрегіон також підтримує необхідність створення більш справедливого механізму зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

Про це сказав, заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час дискусії та презентації результатів дослідження «За якими принципами бізнес перераховує до громад ПДФО за своїх працівників», проведеного Київською школою економіки за підтримки Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (SKL International).

Він нагадав, що рішенням РНБО, затвердженим Указом Президента від 29 квітня №180, Кабінету Міністрів доручено розробити та подати до Верховної Ради пропозиції щодо зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

«Маємо виконувати це рішення. У Парламенті зареєстровано низку проєктів від народних депутатів на цю тему. При цьому в ході роботи над державним бюджетом на 2022 рік Верховна Рада теоретично усе ще має можливість внести необхідні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів», - вважає В’ячеслав Негода.

Він зазначив, що на кожній зустрічі в регіонах громади також наголошують на необхідності вирішення питання зарахування ПДФО до місцевих бюджетів з урахуванням місця проживання/реєстрації жителів. Для вирішення цього питання необхідно спочатку створити реєстр жителів в кожній громаді.


Ознайомитися з висновками експертів на цю тему можна у дослідженні "Місце сплати податку на доходи фізичних осіб в Україні – юридична історія та поточна практика" (ЗАВАНТАЖИТИ) та у презентаціях:

  1. Як частки податку на доходи фізичних осіб мають зараховуватися до місцевих бюджетів в Україні. Тоні Левітас (ЗАВАНТАЖИТИ)
  2. Як бізнес сплачує ПДФО до місцевих бюджетів? Дарина Марчак (ЗАВАНТАЖИТИ)

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь