Ми підтримуємо необхідність запровадження більш справедливого механізму зарахування ПДФО до місцевих бюджетів, - В’ячеслав Негода

Дата: 12.10.2021 14:35
Кількість переглядів: 302

Фото без описуПісля того, як усі громади в Україні стали рівними у повноваженнях і джерелах ресурсів, питання зарахування податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів стало підніматися усе частіше, особливо – невеликими громадами. Для них важливо, щоб принаймні частина цього податку сплачувалася за місцем діяльності організацій, підприємств та їхніх відокремлених підрозділів, а не місцем їхньої реєстрації, бо найчастіше вони зареєстровані у великих містах. Мінрегіон також підтримує необхідність створення більш справедливого механізму зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

Про це сказав, заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час дискусії та презентації результатів дослідження «За якими принципами бізнес перераховує до громад ПДФО за своїх працівників», проведеного Київською школою економіки за підтримки Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (SKL International).

Він нагадав, що рішенням РНБО, затвердженим Указом Президента від 29 квітня №180, Кабінету Міністрів доручено розробити та подати до Верховної Ради пропозиції щодо зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

«Маємо виконувати це рішення. У Парламенті зареєстровано низку проєктів від народних депутатів на цю тему. При цьому в ході роботи над державним бюджетом на 2022 рік Верховна Рада теоретично усе ще має можливість внести необхідні зміни до Бюджетного та Податкового кодексів», - вважає В’ячеслав Негода.

Він зазначив, що на кожній зустрічі в регіонах громади також наголошують на необхідності вирішення питання зарахування ПДФО до місцевих бюджетів з урахуванням місця проживання/реєстрації жителів. Для вирішення цього питання необхідно спочатку створити реєстр жителів в кожній громаді.


Ознайомитися з висновками експертів на цю тему можна у дослідженні "Місце сплати податку на доходи фізичних осіб в Україні – юридична історія та поточна практика" (ЗАВАНТАЖИТИ) та у презентаціях:

  1. Як частки податку на доходи фізичних осіб мають зараховуватися до місцевих бюджетів в Україні. Тоні Левітас (ЗАВАНТАЖИТИ)
  2. Як бізнес сплачує ПДФО до місцевих бюджетів? Дарина Марчак (ЗАВАНТАЖИТИ)

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь