Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інвентаризація, стратегія та плани – основні акценти в діяльності громад на цьому етапі децентралізації, - В’ячеслав Негода

Дата: 11.10.2021 11:02
Кількість переглядів: 198

Створення умов для розвитку громад, здатних надавати якісні послуги жителям і успішно розвивати свої території – це те, що відбувається в Україні останні 7 років в ході децентралізації. Більшу частину шляху ми вже пройшли. Маємо новий адміністративно-територіальний устрій на рівні громад і районів. Крім того, усі громади з початку цього року працюють в рівних умовах. Це стало можливим втому числі і завдяки постійному діалогу Уряду, народних депутатів з місцевою владою. Цей діалог триває і має бути постійним.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під часу форуму представників місцевих громад, що відбувся сьогодні у Новій Каховці на Херсонщині.

Він також зазначив, що Уряду і Парламенту треба прийняти ще багато рішень, в тому числі внести зміни до Конституції та втілити їх у життя. «Громади мають вимагати цих змін. І сьогоднішній захід ще раз доводить, що місцеве самоврядування розуміє важливість успішного завершення реформи, закріплення її здобутків у Основному законі», - сказав В’ячеслав Негода.

Він також зазначив, що на цьому етапі реформи у органів місцевого самоврядування достатньо можливостей, щоб більш стратегічно підійти до розвитку своїх територій. «Громади по усій країні проводять інвентаризацію ресурсів і майна, створюють стратегії розвитку, розробляють комплексні плани. Зараз – це має бути основним акцентом їхньої діяльності. І від того, наскільки якісно громади зроблять цю роботу, залежатимуть їхні подальші успіхи», - вважає В’ячеслав Негода.

Участь у заході взяли Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, народний депутат України Олександр Корнієнко, голова Херсонської ОДА Сергій Козир, голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко, представники громад регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь