Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профілактичний захід

Дата: 06.10.2021 16:51
Кількість переглядів: 525

Фото без описуБатьки для дітей - це життєвий ідеал, нічим не захищений від пильного дитячого ока. В сім'ї координуються зусилля всіх учасників виховно­го процесу: школи, вчителів, друзів. Кожна дитина мимовільно наслідує своїх батьків та  відображає соціальне середовище, в якому живе сім'я. Існує багато сімей, де батько й мати   усвідомлюють своє   батьківське покликання, проте є й такі, що ухиляються від виконання батьківських обов’язків, порушуючи тим самим права дітей.

Право дитини на належне батьківське виховання забезпечується системою державного контролю. Служба у справах дітей, як координуючий орган, постійно здійснює аналіз стану бездоглядності та правопорушень серед неповнолітніх, умов та причин поширення негативних явищ у підлітковому середовищі, вживає заходи щодо захисту прав дітей, попередження соціального сирітства тощо.

06 жовтня 2021 року головними спеціалістами служби у справах дітей Тетяною Карпук та Ольгою Шевчук спільно із інспектором муніципальної варти Горохівської міської ради Петром Тимошуком на території Горохівської громади з населеними пунктами (с. Ощів, с. Вільхівка, с. Ярівка, с. Мирне, с. Ватин, с. Пустомити) проведено профілактичний захід, мета якого - обстеження умов проживання та виховання дітей в сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах та дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в сім’ї опікунів, піклувальників.

В ході проведення рейду з усіма батьками проведено профілактично-роз’яснювальну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно з чинним законодавством. Дорослим наголошено про створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родині.    

Фото без опису

Крім цього працівником служби у справах дітей проведено день профілактики правопорушень та злочинів серед неповнолітніх для учнів Пустомитівської гімназії. Школярам прочитані лекції на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх за вчинення злочинів», «Попередження булінгу у шкільному середовищі». В ході лекції висвітлені питання про адміністративну (порушення дисципліни в школі, дрібне хуліганство, пошкодження майна, дрібні крадіжки) і кримінальну відповідальність (нанесення тілесних пошкоджень, вимагання, вживання наркотичних засобів). Усім старшокласникам після проведення лекції роздані пам’ятки на дані тематики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь