Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волиняни майже 35 відсотків декларацій подали в електронному вигляді

Дата: 01.10.2021 09:38
Кількість переглядів: 210

Фото без описуІз майже 10 тисяч декларацій фізичних осіб, які відзвітувалися про доходи за минулий рік на Волині, понад  3,4 тисячі подано в електронному форматі.

Таким чином,  спілкування з податковою службою в онлайн-режимі здобуло чимало нових прихильників серед платників податків-громадян, котрі традиційно звітувалися на паперових носіях.

Тенденція до заміни паперових звітів на електронні в процесі спілкування з ДПС стала особливо помітна в період карантинних обмежень. Таку прихильність найбільш консервативної категорії платників податків до сучасних інформаційних рішень у Головному управлінні ДПС у Волинській області пояснюють зручністю роботи в Електронному кабінеті.

«Раніше впевнене лідерство в питанні електронного звітування тримали юридичні особи. Понад 90 відсотків звітів від підприємств, фірм та організацій спеціалісти податкового адміністрування отримують в електронному вигляді.  За останніми даними лише на відсоток від них відстають підприємці-фізичні особи. Ці дані переконують: подати декларацію в електронному форматі під силу кожному, хто отримає електронний цифровий підпис та зареєструється в Електронному кабінеті. Це особливо актуально для громадян,   котрі звітуватимуться в рамках податкової амністії активів», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

 Одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь