Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30 вересня - День усиновлення. Свято людяності та милосердя

Дата: 30.09.2021 14:57
Кількість переглядів: 472

30 вересня 2021 року службою у справах дітей Горохівської міської ради, її головними спеціалістами Тетяною Карпук, Наталією Басюк та Ольгою Шевчук спільно із інспектором сектору ювенальної превенції Луцького РУП ГУНП у Волинській області Сніжаною Лапків, фахівцем соціальної роботи відділу соціального захисту населення управління міської ради Ларисою Горбань та начальником відділу «Горохівського бюро правової допомоги» Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД Мар’яною Чмихало проведено вуличну акцію «Я чекаю на тебе» приурочену Дню усиновлення.

З метою пропагування позитивного досвіду влаштування на виховання в сім'ях громадян України дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, серед населення розповсюджено  інформаційні пам’ятки «Усиновлення дитини чекає на Вас».

День усиновлення - порівняно молоде свято. Вперше в Україні воно відзначено 30 вересня 2009 року на виконання Указу Президента України від 27.11.2008 року № 1088/2008, в якому наголошувалося на суспільній значущості усиновлення з метою забезпечення права кожної дитини на сімейне виховання. 

Цей день людяності, милосердя, великодушності збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Це надзвичайно тепле свято для всієї української громади і, насамперед, для батьків і дітей, які волею долі стали однією родиною. 

На сьогодні  в Горохівській громаді у сім’ях, які стали по справжньому рідними, проживає 19 усиновлених дітей. Зберігаючи таємницю усиновлення,  ми не можемо назвати прізвища таких сімей, але з впевненістю стверджуємо, що завдяки їх любові, гуманності і милосердю діти знайшли матір та батька, щасливу родину, сімейний затишок. Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. 

На території громади 14 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, навчаються справжніх сімейних цінностей та корисних навичок для подальшого дорослого життя у 2 дитячих будинках сімейного типу та 1 прийомній сім’ї. Проте, залишається ще багато дітей, які потребують родинного тепла і турботи. 

Традиційно вважається, що усиновлення — це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення. Разом з тим,  це і вирішення проблем тих дорослих, які хочуть виховати дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їх любові та піклування.

В Україні кожній сім’ї, яка усиновила дитину, держава гарантує:
– одноразову допомогу у зв’язку з усиновленням у розмірі як при народженні першої дитини;

– одноразову оплачувану відпустку тривалістю 56 календарних днів одному з подружжя (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей).

Шлях до усиновлення одночасно дуже простий і надзвичайно складний, але в будь-якому випадку має бути виваженим та зрілим рішенням по справжньому дорослих, відповідальних людей.

Якщо ви дійсно хочете зігріти любов’ю знедолену дитину, відкрити їй двері у дивовижний світ сім’ї, маєте в собі терпіння, відповідальність та спроможні забезпечити їй належне виховання, утримання і догляд – особисто звертайтеся до служби у справах дітей міської ради для попередньої консультації. Адреса: м. Горохів, вул. Шевченка, 17, (1 поверх)  Служба у справах дітей Горохівської міської ради (начальник – Інна Шеремета, головний спеціаліст – Тетяна Карпук).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь