Щодо епідемічної ситуації Covid-19

Дата: 28.09.2021 14:27
Кількість переглядів: 366

Фото без описуГорохівське  відділення  Луцького  районного  відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ  МОЗ» повідомляє,  що за  результатами  епідеміологічного  нагляду         на території Горохівської громади за минулий тиждень (19-27.09.2021р)  зареєстровано 39 нових випадків COVID-19.  Ріст  захворюваності   по  громаді   становить  83,3 % за попередній період та вище середнього по області (61%)   на  22,3 %.

Волинська область відноситься до регіонів з  інтенсивним ростом  захворюваності

Перевищення коефіцієнта виявлення  нових  випадків   становить 12,5%  проти  4%  рекомендованих для  зеленої  зони. Показники навантаження на  медичну систему не перевищені, однак мають тенденцію до зростання: рівень госпіталізації на становить 36,5% (при нормативному 50%), показник динаміки рівня госпіталізації — 23%.  Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що становить на сьогодні 45% (при норимативному 65%). Це свідчить про превалювання тяжких форм коронавірусної хвороби в області. Понад 98% госпіталізованих із COVID-19 – це невакциновані особи.

На епідпроцес в області впливає циркуляція мутованого штаму Дельта коронавірусу. Із 22 досліджень на виявлення мутацій віруру SARS-CoV-2, проведених за останні дні, всі мають позитивний результат. Серед них    2  мешканці  Горохівського    району    в  т.ч.  1  Горохівської  ТГ .  Історія подорожі у хворих за межі області відсутня, що свідчить про місцевий шлях передачі.  Слід   відмітити , що   для  даного   вірусу  властива   вища контагіозність, «Дельта» поширюється швидше за інші штами, більше  агресивніший, у 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації   та  реанімації.

Всього з початку піднагляду за COVID-19 на території  громади  зареєстровано 1531 випадок  захворювання, 33  - летальних.

Проводиться    щоденний  моніторинг   захворюваності  COVID-19   серед  учнів  та  персоналу   загальноосвітніх  закладів.   На  сьогодні  3  випадки    захворювання було зареєстровано серед  учнів   Горохівського  ліцею  №1,  продовжують   хворіти 2,  2  класи (49  учнів) було  переведено  на  дистанційне  навчання.

Станом на 27.09.2021р. першу дозу отримали – близько 21,5% дорослого населення громади, повністю імунізовані 2-ою дозою – близько 16,2%.

Нагадуємо, що вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь