Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо епідемічної ситуації Covid-19

Дата: 28.09.2021 14:27
Кількість переглядів: 343

Фото без описуГорохівське  відділення  Луцького  районного  відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ  МОЗ» повідомляє,  що за  результатами  епідеміологічного  нагляду         на території Горохівської громади за минулий тиждень (19-27.09.2021р)  зареєстровано 39 нових випадків COVID-19.  Ріст  захворюваності   по  громаді   становить  83,3 % за попередній період та вище середнього по області (61%)   на  22,3 %.

Волинська область відноситься до регіонів з  інтенсивним ростом  захворюваності

Перевищення коефіцієнта виявлення  нових  випадків   становить 12,5%  проти  4%  рекомендованих для  зеленої  зони. Показники навантаження на  медичну систему не перевищені, однак мають тенденцію до зростання: рівень госпіталізації на становить 36,5% (при нормативному 50%), показник динаміки рівня госпіталізації — 23%.  Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з киснем, що становить на сьогодні 45% (при норимативному 65%). Це свідчить про превалювання тяжких форм коронавірусної хвороби в області. Понад 98% госпіталізованих із COVID-19 – це невакциновані особи.

На епідпроцес в області впливає циркуляція мутованого штаму Дельта коронавірусу. Із 22 досліджень на виявлення мутацій віруру SARS-CoV-2, проведених за останні дні, всі мають позитивний результат. Серед них    2  мешканці  Горохівського    району    в  т.ч.  1  Горохівської  ТГ .  Історія подорожі у хворих за межі області відсутня, що свідчить про місцевий шлях передачі.  Слід   відмітити , що   для  даного   вірусу  властива   вища контагіозність, «Дельта» поширюється швидше за інші штами, більше  агресивніший, у 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації   та  реанімації.

Всього з початку піднагляду за COVID-19 на території  громади  зареєстровано 1531 випадок  захворювання, 33  - летальних.

Проводиться    щоденний  моніторинг   захворюваності  COVID-19   серед  учнів  та  персоналу   загальноосвітніх  закладів.   На  сьогодні  3  випадки    захворювання було зареєстровано серед  учнів   Горохівського  ліцею  №1,  продовжують   хворіти 2,  2  класи (49  учнів) було  переведено  на  дистанційне  навчання.

Станом на 27.09.2021р. першу дозу отримали – близько 21,5% дорослого населення громади, повністю імунізовані 2-ою дозою – близько 16,2%.

Нагадуємо, що вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь