Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо епідемічної ситуації Covid-19

Дата: 22.09.2021 09:47
Кількість переглядів: 311

Горохівське  відділення  Луцького  районного  відділу ДУ «Волинський ОЦКПХ  МОЗ» повідомляє,  що за  результатами  епідеміологічного  нагляду захворюваність  COVID-19 серед  населення  Горохівської  територіальної громади  ріст  захворювання  спостерігається з початку вересня.

На території Горохівської громади з 1 вересня зареєстровано 25 випадків  захворювання.

За  минулі  4  дні  17-20 вересня захворювання  підтверджено ще у 15 жителів  громади.  Із  захворілих  5 знаходиться на стаціонарному лікуванні, інші 14 лікуються амбулаторно.  Всі захворілі не вакциновані, повторно підтверджено  один випадок, у 9 осіб захворювання виявлено після обстеження як   контактних із підтвердженим випадком.

Всього   з  початку  епіднагляду  за  COVID-19 на  території  громади  зареєстровано 1508 випадків захворювання, 33  - летальних.

Проводиться    щоденний  моніторинг   захворюваності  COVID-19   серед  учнів  та  персоналу   загальноосвітніх  закладів. На сьогодні 2 випадки    захворювання  зареєстровано серед  учнів Горохівського  ліцею  №1, 2 класи (49  учнів) переведено  на  дистанційне  навчання.   Відсоток  вакцинованих  працівників ліцею за  останніми даними становить  41.         

Найефективнішим засобом, який зможе попередити виникнення нової хвилі захворюваності  та уникнути карантинних обмежень є вакцинація. Особливе значення має вакцинація серед осіб з груп ризику, особливо це працівники закладів освіти, медичні працівники, працівники соціальної сфери.

13 вересня, Кабмін змінив постанову №1236, яка встановлює карантинні обмеження. Постанова набрала чинності 20 вересня.

Більшість обмежень, які передбачені для жовтого, помаранчевого та червоного рівня епіднебезпеки, не застосовуватимуться для вакцинованих    і полегшені для людей, які отримали одне чи два щеплення.

Для жовтого рівня епіднебезпеки  достатньо однієї дози вакцини. Якщо країна переходить у червону зону, вимагатиметься повний курс щеплення, оскільки він дає максимальний рівень захисту.

У жовтій і помаранчевій зонах допускатиметься робота закладів освіти за умови, що персонал буде щеплений на рівні 80% принаймні однією дозою. Стосовно червоної зони – всі мають бути щеплені повним курсом.

Те ж стосується  закладів культури, харчування, спортзалів. Зміни до карантинних норм передбачають, що обмеження не стосуються  випадків, коли весь персонал бізнесу або якогось закладу буде провакцинований. У такому разі він зможе продовжувати роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь