Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Субвенція на розроблення комплексних планів просторового розвитку: громади вже можуть звертатися до ОДА

Дата: 10.09.2021 11:04
Кількість переглядів: 231

9 вересня Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив розроблену Мінрегіоном Постанову Уряду, яка встановлює порядок та умови надання субвенції на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій громад, а також розподіляє обсяг субвенції між обласними бюджетами. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.


«Розробка комплексних планів просторового розвитку територій є важливим питанням для новоутворених громад. Субвенція для їх розробки буде нараховуватися з Державного бюджету та розподілятися між обласними бюджетами. Для того, щоб отримати це фінансування, органи місцевого самоврядування мають подати свої пропозиції в обласні державні адміністрації», — зазначила Наталія Козловська.

Як повідомлялося, ця постанова стимулює громади (крім міських громад, адміністративним центром яких є населений пункт, що одночасно є обласним центром) до розробки комплексних планів просторового розвитку за рахунок субвенцій з Державного бюджету України через обласні державні адміністрації.

Загальний обсяг фінансування в 2021 році складає 62,55 млн грн, які надаватимуться за рахунок позики Світового банку. Ці кошти дозволять запустити масовий процес розробки комплексних планів просторового розвитку вже в цьому році.

Щоб отримати субвенцію громада має затвердити завдання на розробку комплексного плану та мати актуалізовану картографічну основу в цифровій формі у державній геодезичній системі координат УСК-2000 для розроблення комплексного плану, згідно із завданням на його розроблення.

Громади, які у 2021 році планують звертатися за отриманням субвенції або розробляти комплексні плани за власний кошт, можуть використовувати зразки технічних завдань, які є ТУТ.


Довідково

Угода, за якою Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) надає Україні фінансову підтримку на Програму «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України», набула чинності у червні 2020 року. У межах Угоди протягом 2020 – 2024 років за кошти державного бюджету, зокрема, заплановано розробити 600 комплексних планів просторового розвитку територій громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь