Субвенція на розроблення комплексних планів просторового розвитку: громади вже можуть звертатися до ОДА

Дата: 10.09.2021 11:04
Кількість переглядів: 249

Фото без опису9 вересня Комітет Верховної Ради з питань бюджету погодив розроблену Мінрегіоном Постанову Уряду, яка встановлює порядок та умови надання субвенції на розроблення комплексних планів просторового розвитку територій громад, а також розподіляє обсяг субвенції між обласними бюджетами. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.


«Розробка комплексних планів просторового розвитку територій є важливим питанням для новоутворених громад. Субвенція для їх розробки буде нараховуватися з Державного бюджету та розподілятися між обласними бюджетами. Для того, щоб отримати це фінансування, органи місцевого самоврядування мають подати свої пропозиції в обласні державні адміністрації», — зазначила Наталія Козловська.

Як повідомлялося, ця постанова стимулює громади (крім міських громад, адміністративним центром яких є населений пункт, що одночасно є обласним центром) до розробки комплексних планів просторового розвитку за рахунок субвенцій з Державного бюджету України через обласні державні адміністрації.

Загальний обсяг фінансування в 2021 році складає 62,55 млн грн, які надаватимуться за рахунок позики Світового банку. Ці кошти дозволять запустити масовий процес розробки комплексних планів просторового розвитку вже в цьому році.

Щоб отримати субвенцію громада має затвердити завдання на розробку комплексного плану та мати актуалізовану картографічну основу в цифровій формі у державній геодезичній системі координат УСК-2000 для розроблення комплексного плану, згідно із завданням на його розроблення.

Громади, які у 2021 році планують звертатися за отриманням субвенції або розробляти комплексні плани за власний кошт, можуть використовувати зразки технічних завдань, які є ТУТ.


Довідково

Угода, за якою Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) надає Україні фінансову підтримку на Програму «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України», набула чинності у червні 2020 року. У межах Угоди протягом 2020 – 2024 років за кошти державного бюджету, зокрема, заплановано розробити 600 комплексних планів просторового розвитку територій громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь