Ситуація з передачею майна громадам проявила гостру потребу у прийнятті закону про комунальну власність, - В’ячеслав Негода

Дата: 09.09.2021 12:45
Кількість переглядів: 234

Фото без описуПередача майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад майже завершена. На початок вересня більше 23 тисяч об’єктів передано у комунальну власність. Такі дані обласні державні адміністрації надали Мінрегіону. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час засідання Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Не прийняті рішення по 19 об’єктах щодо їх передачі в комунальну власність, зокрема, через судові процеси по окремим з них. Є випадки, коли районна рада не приймала відповідні рішення і об’єкт залишився на її балансі.

«Найбільше об’єктів, по яких не прийнято рішення щодо передачі громадам - у Харківській та Чернігівській областях – по 5 у кожній. Більшість з них – це заклади системи охорони здоров’я. Основна причина такої ситуації - деструктивна позиція окремих районних і місцевих рад. Перші – не передають, другі – не приймають. Наприклад, Кропивницьку центральну районну лікарню міська рада відмовляється приймати у комунальну власність. Це порушення закону. Обласні державні адміністрації, в яких є такі випадки, повинні вжити всіх законних заходів впливу на дії чи бездіяльність органів місцевого самоврядування, щоб виправити ситуацію», - наголосив В’ячеслав Негода.

Він зазначив, що Мінрегіон тримає питання на контролі.

За результатами розгляду цього питання на засіданні Комітету, Мінрегіон звернеться до місцевих державних адміністрацій, громад, асоціацій органів місцевого самоврядування з проханням надати більш детальну інформацію щодо проблемних об’єктів.

Заступник Міністра звернув увагу Комітету, що ситуація з передачею майна районів у комунальну власність громад проявила гостру потребу у прийнятті закону про комунальну власність і змін до Закону «Про співробітництво територіальних громад».

Прес-центр ініціативи «Децентралізація»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь