Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ситуація з передачею майна громадам проявила гостру потребу у прийнятті закону про комунальну власність, - В’ячеслав Негода

Дата: 09.09.2021 12:45
Кількість переглядів: 207

Фото без описуПередача майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад майже завершена. На початок вересня більше 23 тисяч об’єктів передано у комунальну власність. Такі дані обласні державні адміністрації надали Мінрегіону. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час засідання Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Не прийняті рішення по 19 об’єктах щодо їх передачі в комунальну власність, зокрема, через судові процеси по окремим з них. Є випадки, коли районна рада не приймала відповідні рішення і об’єкт залишився на її балансі.

«Найбільше об’єктів, по яких не прийнято рішення щодо передачі громадам - у Харківській та Чернігівській областях – по 5 у кожній. Більшість з них – це заклади системи охорони здоров’я. Основна причина такої ситуації - деструктивна позиція окремих районних і місцевих рад. Перші – не передають, другі – не приймають. Наприклад, Кропивницьку центральну районну лікарню міська рада відмовляється приймати у комунальну власність. Це порушення закону. Обласні державні адміністрації, в яких є такі випадки, повинні вжити всіх законних заходів впливу на дії чи бездіяльність органів місцевого самоврядування, щоб виправити ситуацію», - наголосив В’ячеслав Негода.

Він зазначив, що Мінрегіон тримає питання на контролі.

За результатами розгляду цього питання на засіданні Комітету, Мінрегіон звернеться до місцевих державних адміністрацій, громад, асоціацій органів місцевого самоврядування з проханням надати більш детальну інформацію щодо проблемних об’єктів.

Заступник Міністра звернув увагу Комітету, що ситуація з передачею майна районів у комунальну власність громад проявила гостру потребу у прийнятті закону про комунальну власність і змін до Закону «Про співробітництво територіальних громад».

Прес-центр ініціативи «Децентралізація»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь