Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Законопроект, який удосконалює порядок укладання договорів про співробітництво громад, готовий до розгляду у Парламенті

Дата: 09.09.2021 12:44
Кількість переглядів: 213

8 вересня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проєкт закону №5742, який удосконалює порядок укладання договорів про співробітництво громад.

«Питання співробітництва громад стає усе більш актуальним для новоутворених громад, зокрема, у питаннях управління об’єктами комунального майна, які перейшли з районного рівня на рівень громад. Тому цей напрям маємо підтримувати та максимально спрощувати процедури міжмуніципальної співпраці», - прокоментував під час засідання Комітету заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Як повідомлялося, розроблений Мінрегіоном проєкт закону, зокрема, надає громадам можливість приєднуватися до вже організованого співробітництва за спрощеною процедурою.

«Це головне у законопроєкті. І ми на підкомітеті, і асоціації органів місцевого самоврядування підтримуємо цей проєкт закону», - сказав Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Також законопроєкт дозволяє укладати змішаний договір про співробітництво, тобто такий, в якому можуть міститися елементи різних форм співпраці.

Крім того, учасники співробітництва матимуть можливість у дистанційній формі проводити громадські обговорення та засідання комісій з підготовки проєкт договору про співробітництво.

Прес-центр ініціативи «Децентралізація»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь