Щодо пропоганди з вакцинації від Covid-19

Дата: 16.08.2021 15:37
Кількість переглядів: 319

Фото без описуВ районі є всі умови та можливості вакцинації населення від COVID-19 . Ви можете записатися на вакцинацію від COVID-19 до зручного для вас пункту щеплення чи центру масової вакцинації або отримати щеплення в порядку живої черги.

Пам’ятайте, вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Записуйтеся на щеплення щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також – людей поруч

Вакцина AstraZeneca (Covishield) — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською біофармацевтичною компанією AstraZeneca. Ефективність — 81,3% після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше. У вакцині AstraZeneca використовується безпечний для людини вірус, який переносить елементи вірусу SARS-CoV-2. Так вакцина змушує організм виробити імунітет, водночас не даючи хворобі розвиватися.Більшість побічних ефектів мають легке чи середнє вираження та зникають вже через декілька днів після щеплення. Після другої дози зафіксовані побічні дії є м'якшими і трапляються не так часто.                                                                                                                                                     

Вакцина Coronavac — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, що спеціалізується на виробництві вакцин проти гепатиту та грипу. За наявними дослідженнями  ефективність вакцини становить 83,5% після щеплення двома дозами.Ця вакцина містить у своєму складі інактивований вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Схоже працюють вакцини проти поліомієліту, грипу. повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів.                                                                  

Вакцина Pfizer-BioNTech - це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. За наявними дослідженнями  ефективність вакцини становить  95% ефективності у захисті від COVID-19 серед осіб віком від 16 років. Вакцина Pfizer BioNTech покликана навчити організм виробляти специфічні антитіла для знищення вірусу. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 21 день.                                                                                                                    

Вакцина Moderna - це мРНК-вакцина, Вакцина розроблена американським Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань, зберігається у вигляді замороженої суспензії при –25 ºC до –15 ºC у багатодозовому флаконі. Moderna схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я, як і інші три вакцини, якими щеплюють українців - Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech та AstraZeneca (Covishield, SKBio) Флакони можна зберігати в холодильнику при температурі 2–8°C протягом 30 днів.Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.                                                                                  

Вакцинація проти COVID-19 допоможе вам розвинути імунітет до вірусу. Ваш організм може певним чином реагувати на вакцину, це означає, що ваше тіло вибудовує захист. Можливі такі реакції:
? почервоніння, біль, набряк у місці ін’єкції
? лихоманка чи озноб
? головний біль, біль у м’язах чи суглобах, біль у животі
? збільшені лімфатичні вузли
? нудота
? втомлюваність
? безсоння
? запаморочення
Ці реакції є нормальними та минають за кілька днів після вакцинації. Якщо ви відчуваєте дискомфорт, зверніться до свого сімейного лікаря чи терапевта за рекомендаціями.                     Протипоказання:не можна використовувати, якщо ви маєте тяжку алергічну реакцію після першої дози вакцини або до будь-якого з її компонентів (наприклад, анафілактичний шок тощо). Важкі алергічні реакції на вакцину від Covid-19 трапляються рідко.                                             

Щеплення мільярдів людей зупинить поширення коронавірусу і створить колективний імунітет.Що швидше ми його отримаємо, то швидше зможемо повернутися до звичного життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь