Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нарада щодо проведень щеплень проти коронавірусної хвороби

Дата: 09.08.2021 18:41
Кількість переглядів: 541

Фото без опису9 серпня Горохівський міський голова провів робочу нараду із керівниками медичних закладів щодо стану вакцинації населення від коронавірусної хвороби COVID-19. Участь в нараді взяли головні лікарі КП «Горохівська багатопрофільна лікарня» Валерій Коба, КНП «Горохівський ЦПМД» Галина Майко, завідувачка Горохівського міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Тетяна Рощина та керівники окремих структурних підрозділів Горохівської міської ради. Акцентували увагу на результатах аналізу епідемічної ситуації з COVID-19 в громаді та обговорювали ризики поширення нового мутованого штаму «Delta» коронавірусу, який викликає коронавірусну хворобу.

Зі слів медиків, згідно планових показників з метою досягнення колективного імунітету, до початку епідсезону щоденно на горохівщині необхідно вакцинувати 300 осіб. За даними останнього тижня, фактично імунізується від 50 (04.08) до 131 (30.07) осіб за добу, 01.08- жодного.

Керівники медичних установ вкотре закликають громадян пройти щеплення від коронавірусної хвороби. Щеплення - це справа добровільна, але необхідна. Вірусологи стверджують, що це єдиний спосіб повернутися до звичного життя та убезпечити себе та рідних від наступних хвиль пандемії. Зі слів імунологів, для вироблення колективного імунітету Україна має час до осені: із завершенням сезону відпусток та поширенням нових штамів зростає ризик наступної хвилі пандемії. У цій ситуації важливо те, скільки людей пройдуть вакцинацію.

Кожен житель громади повинен знати про функціонуючі пункти та центри вакцинації, а також наявність вакцин у них. Відтак, керівникам медичних закладів Віктор Годик наголосив, що від них безпосередньо залежить інформаційна обізнаність населення щодо проведення щеплень проти COVID-19. Закликав присутніх до посилення спільної роботи та співпраці з питань організації та проведення вакцинації.

Для того щоб безоплатно отримати одну з сертифікованих вакцин: AstraZeneca, CoronaVac, Comirnaty/Pfizer та Moderna необхідно прийти у пункт щеплень, незалежно від місця проживання та реєстрації.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь