Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону

Дата: 21.07.2021 09:04
Кількість переглядів: 280

Мінрегіон має дані з усіх проблемних  питань передачі громадам установ, закладів, об’єктів спільної власності територіальних громад «колишніх» районів.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

«За інформацією, яку Мінрегіон отримав від обласних державних адміністрацій, в цілому по Україні громади прийняли рішення взяти на свій баланс або уже взяли 23693 об’єкти. Це 99,7% від загальної кількості. За даними ОДА, непереданими залишаються 80 об’єктів. Але цю інформацію ми постійно уточнюємо і зіставляємо з даними від громад та всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування», - сказав В’ячеслав Негода.

За даними, отриманими Мінрегіоном від ОДА (див. нижче), у 14 областях ще є проблемні об’єкти, зокрема:

  • у Волинській, Закарпатській, Кіровоградській областях - по 1 об’єкту;
  • в Івано-Франківській, Хмельницькій областях - по 2 об’єкти;
  • в Одеській, Херсонській областях - по 3 об’єкти;

В інших областях непереданих об’єктів більше.

25 непереданих об’єктів у Донецькій області, на територіях де діють військово-цивільні адміністрації і де ще не призначені керівники ВЦА.

8 об’єктів на Львівщині, із них: 4 об’єкти через борги не приймає на баланс Дрогобицька міська рада, а ще 4 - через судові процеси досі не на балансі Пустомитівської міської ради.

8 об’єктів в Тернопільщині, рішення по яких до цього часу блокуються Тернопільською районною радою.

7 об’єктів не передали громадам у Вінницькій області. По шести з них рішення не прийняли Вінницька (3) та Гайсинська (3 ) районні ради.

У Харківській області теж ще 7 закладів не у власності громад, три з них планують ліквідувати, по інших приймаються остаточні рішення.

6 об’єктів громади усе ще не отримали у Луганській області. Але, за повідомленнями ОДА, відповідні рішення по п’яти з них Сєвєродонецька районна рада прийме на найближчому засіданні. Ще одне непередане підприємство у Старобільському районі планують ліквідувати.

6 медичних закладів досі не передані громадам у Чернігівській області.

«Мінрегіон має інформацію по кожному об’єкту і продовжить здійснювати моніторинг до повного завершення процесу передачі закладів, установ та іншого майна громадам, як цього вимагає закон. А там де мали місце порушення законодавства, повинна бути і відповідальність», - зазначив В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства (Закон №1009-ІХ від17 листопада 2020 року), районні ради не пізніше 1 липня 2021 року зобов’язані передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти спільної власності територіальних громад району, які знаходяться на території цих територіальних громад, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, встановлених Бюджетним кодексом України.

Приєднані зображення:

Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону Десятки об’єктів і закладів ще не передані від районів громадам - дані Мінрегіону

Прес-центр ініціативи «Децентралізація»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь