До уваги об’єднань співвласників багатоквартирних будинків!

Дата: 13.07.2021 11:32
Кількість переглядів: 398

Фото без описуДо уваги об’єднань співвласників багатоквартирних будинків!

 

09 липня 2021 року в приміщенні Горохівської міської ради була проведена зустріч між представниками АТ «Волиньгаз» – директором з капітального будівництва Галянтом Сергієм Романовичем, старшим майстром Горохівської дільниці Свідерським Русланом Олександровичем, місцевою владою та головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

На зустрічі були обговорені питання безперебійного та  безаварійного  газопостачання у відповідності до вимог Правил безпеки систем газопостачання (затверджені наказом Міністерства енергетики та  вугільної промисловості  України 08.06.2015року №674/27119),  Кодексу газорозподільних систем (затверджений постановою НКРЕКП України від  30.09.2015 №2494) шляхом проведення технічного обслуговування газопроводів вводів та відключаючих пристроїв на них на 2021 рік.

З огляду на той факт, що система газопостачання є об'єктом підвищеної небезпеки, а балансоутримувач (власник) будинку самостійно не може здійснювати обслуговування такої системи, власники ВБСГ зобов’язані забезпечити їх технічне обслуговування шляхом укладання відповідного договору із суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт. Крім того, укладання договорів на технічне обслуговування, поточний ремонт ВБСГ передбачено Кодексом ГРС  (пункт 2 глави 1 розділу III) та положеннями законів України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 № 2189 та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Договір повинен бути укладений усіма об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків на території Горохівської ОТГ до початку опалювального сезону. Для його укладання необхідно паписати заяву в найближчому 104.ua Клієнтському просторі за адресою: м. Горохів, вул. Козацька, 98 А.

Також доводимо до відома, що на даний момент в АТ «Волиньгаз» діє акція, доступна усім споживачам – ”Подбай про безпеку!”. Кожен клієнт може замовити технічне обслуговування газових мереж в оселі від експертів  - всього за 300 грн/рік. Ця послуга передбачає обстеження газової мережі щодо можливих витоків газу від вводу до будинку (квартири) до газового приладу, приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів, огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні та внутрішні конструкції будинку. А також перевірку працездатності та змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах, усунення витоків на муфтових з’єднаннях.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь