Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Профілактика продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім

Дата: 05.07.2021 15:44
Кількість переглядів: 759

Сьогодні актуальності набула проблема вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а також тютюнопаління серед неповнолітніх.  

У той час, як своїм дітям батьки це забороняють, продавці торгових точок, виходячи на роботу, забувають при продажі пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів не зважають на вік покупця.
Проте, хочеться нагадати, що Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачено заборону щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.
Саме тому,  з метою недопущення продажу суб’єктами господарювання неповнолітнім спиртних напоїв та тютюну, 02 липня 2021 року начальником служби у справах дітей міської ради Інною Шереметою, головним спеціалістом служби у справах дітей Тетяною Карпук спільно із інспектором сектору ювенальної превенції Луцького РУП ГУНП у Волинській області Сніжаною Лапків та інспектором муніципальної варти порядку Горохівської міської ради Петром Тимошуком проведено відповідний профілактичний рейд по торгових точках на території Горохівської громади в селах Холонів, Звиняче, Красів, Терешківці та у місті Горохів по місцях дислокації молоді у вечірній час.      

Рейдовою бригадою перевірено 12 торгівельних закладів територіальної громади. Працівниками поліції здійснено перевірку режиму роботи закладів, порушень виявлено не було. Також продавцям торгівельних закладів було наголошено  про правила індивідуального захисту при коронавірусній інфекції COVID-19, яких необхідно дотримуватись з метою убезпечення від інфікування себе та оточуючих. Роздано інформаційні матеріали щодо недопущення продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім.

При  проведенні рейду неповнолітніх, які б перебували в розважальних закладах після 22.00 год без супроводу дорослих, а також фактів продажу алкогольних та тютюнових виробів, не виявлено.


Служба у справах дітей вкотре звертається з проханням неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства та не продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління.

 

Відповідно до ст. 20-1 "Про охорону дитинства" обмежено перебування дітей віком до 16 років з 22:00 до 06:00 години без супроводу батьків чи законних представників у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг або закладах громадського харчування.

 

Шановні батьки! Контролюйте місце перебування своїх дітей у нічний час!  Це – не прохання, це – ЗАКОН!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь