Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Неприпустимість жорстокого поводження над дітьми!

Дата: 01.07.2021 11:15
Кількість переглядів: 528

На жаль, не всі дорослі здатні бути відповідальними за свої вчинки щодо  дітей. Просимо всіх бути уважними до дітей і їх долі!

Жорстоке поводження з дітьми — це   навмисні дії (чи бездіяльність) батьків, вихователів, піклувальників та інших осіб, які наносять шкоду фізичному або психічному здоров’ю дитини. Навмисність дій розглядається як шкідливі дії з певною метою дієздатною особою. Проте існують випадки, коли батьки жорстоко поводяться з дитиною навіть не усвідомлюючи власної жорстокості,   хоча повинні   про це знати та розуміти. Здійснення батьками чи іншими особами фізичного і психічного насильства над дітьми; замах на їхню статеву недоторканість; застосування неприпустимих способів виховання, експлуатація дітей, погане утримання дітей несе за собою адміністративну, а бо й кримінальну  відповідальність дорослих. 

Звернення чи повідомлення про факти жорстокого поводження з дитиною можуть подаватися самою дитиною, фізичними особами за місцем її проживання, за зверненнями юридичної особи  та приймаються посадовими особами: органів внутрішніх справ, служби у справах дітей,  органів та закладів освіти, органів охорони здоров’я.

Закон передбачає заходи впливу до осіб, які вчинюють насильство в сім’ї, та заходи щодо надання допомоги потерпілим.

Якщо ви стали свідком жорстокого поводження з дитиною на вулиці, у сусідів, в дошкільному або загальноосвітньому закладі інформуйте службу у справах дітей Горохівської міської ради, що знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 17,  м. Горохів,  Луцький р-н, 45701.

Не ігноруйте дане повідомлення. Пам’ятайте якщо ви підозрюєте, що дитина стала жертвою будь-якого насильства, ви відповідальні перед законом і повинні сповістити про це владі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь