Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Горохів відзначив своє 781-річчя

Дата: 11.06.2021 12:47
Кількість переглядів: 890

- І маленьке місто може стати Всесвітом, коли в ньому є ті, кого ти любиш. Всі і ми і кожен із нас є продовженням нашого Горохова,  –  так думає Горохівський міський голова Віктор Годик.

Іменини рідного міста горохівчани завжди відзначають у величне свято Вознесіння Господнього. Цьогоріч святкування почалося ще напередодні ввечері з перегляду документального фільму про минуле Горохова.

День 10 червня у місті традиційно розпочався з молитви у Свято-Вознесенському храмі, де настоятелем є старший декан Горохівського деканату о.Андрій Сидор, якого 30 років тому митрополит Одеський та Ізмаїльський Лазар висвятив у сан священника. 

Зранку  змагалися спортсмени: футболісти - на кубок міста на стадіоні «Колос», любителі шахів і шашок, тенісисти – в  КДЮСШ імені Олександра Баламута.  

Горохівська міська рада на чолі з  Віктором Годиком приготувала жителям містам і гостям багато приємних сюрпризів. Передчуваючи, що свято буде гарним по-родинному, вшанувати його прийшло стільки гостей, що на чималій площі не було б де впасти яблуку.

Втішалася до пізнього вечора дозвіллям і дітвора, примчавши на імпровізований майдан розваг із аніматорами, майстер-класами, конкурсами, дитячими атракціонами.

  На концерті з красномовною назвою «В щасливому місті – щасливі діти» майже кожна пісня звучала на біс, а місцеві народні аматорські колективи порадували всіх пісенним дійством «Немає кращої землі ніж та, де ти живеш». 

На майдані Незалежності міста звучали мелодії духового оркестру і затишно примостилися: містечко майстрів, виставки, фотозони й арт-майданчики, виставка-ярмарок робіт вихованців БДЮТ м.Горохів. Кликала цікавістю  фотоекскурсія  в «Минуле Горохова», молодість Ірини та Івана Міндюків (1935-1940 рр.), співом - культурно-мистецьке містечко фольклорних колективів громади.  І звісно ж вже традиційним «атрибутом» свята став зливний дощ, який припинився так само раптово, як і розпочався.

Урочистість розпочалася позивними пісні Степана Кривенького «Ти живи сто віків, рідний наш Горохів», яку горохівчани величають візиткою свого мальовничого краю,а продовжилася молитовними словами старшого декана Горохівського деканату, настоятеля Свято-Вознесенського храму м.Горохів о.Андрія Сидора. Лейтмотивом виступу священника були слова про мир в Україні. 

Як і завжди, на високій сцені було багато гостей. За хист господарника і людини чи не найбільше вдячних оплесків велелюдний майдан подарував Горохівському міському голові Вікторові Годику. Місто й горохівчан щиро вітали депутати Волинської обласної ради Тарас Щерблюк і Валентина Магурчак,  заступник голови Луцької райдержадміністрації Валентина Рижук, заступник голови Луцької райдержадміністрації, голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, помічник народного депутата України Вячеслава Рубльова, депутат обласної ради Юрій Харченко, заступник голови Луцької районної ради Сергій Сівак,  Берестечківський міський голова Ігор Грудзевич, Мар’янівський селищний голова Олег Басалик. 

За успіхи й перемоги, здобуті на славу Горохівщини, Горохівський міський голова Віктор Годик і секретар міської ради Наталія Ковальчук нагородили чимало горохівчан і колективів.

Дарунком на іменини був концерт Іллі Найди та Василя Мельниковича, а завершився чудовий день гуляннями із народним аматорським гуртом «Відлуння».

Горохівська міська рада висловлює щиру подяку підприємцям та магазинам, які долучилися до організації дня Міста Горохова: магазини «Наш Край», «Єва», «Акцент», «БегеМОТО» (підприємець Андрій Климюк), салон «Суламіта», «Дар» (підприємець Ольга Краков’як), «Займаркет» (підприємець Андрій Заєць), Торговий комплекс «КОМФОРТ» (підприємець Андрій Грищук), кафе «Беладжіо» (підприємець Ваге Асатурян), кафе «Хутірок» (підприємець Світлана Янюк), Торгова База «Будмайдан» (підприємець Тетяна Мазур), підприємці Андрій Кмита, Олег Протальчук, Леся Кондратюк, Оксана Ростанюк, представник польської фірми «AGA»  Роман Бобицький, Жук Зіновій. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь