Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Установчі збори Горохівської молодіжної ради

Дата: 06.06.2021 08:13
Кількість переглядів: 728

Фото без описуЗ метою налагодження співпраці між місцевим самоврядуванням та молоддю, яка проживає на території Горохівської громади, для спільного вирішення питань стосовно участі молодого населення в усіх сферах життя громади на одній з  сесій міської ради було прийнято рішення щодо створення Молодіжної ради при Горохівській міській раді.

Розпорядженням міського голови Віктора Годика, задля формування списку кандидатів до складу Молодіжної ради, була утворена ініціативна група з підготовки установчих зборів Молодіжної ради. До неї увійшли завідувачка сектору в справах молоді та спорту Горохівської міської ради Оксана Лавренюк, головний спеціаліст цього сектору Тетяна Ружанська, провідний спеціаліст відділу розвитку та інвестицій Тетяна Янюк, а також методист Будинку дитячої та юнацької творчості міста Горохова Наталія Макієнко.

У рамках безпосереднього проведення установчих зборів із формування складу Молодіжної ради при Горохівській міській раді, згідно регламенту, головуючим на зборах було запропоновано обрати Романа Новосада, який ініціював створення цього консультативно-дорадчого органу. Секретарем засідання стала провідний спеціаліст юридичного відділу Горохівської міської ради Оксана Челядин.

Знаковим для громади назвав утворення Молодіжної ради Горохівський міський голова Віктор Годик, адже це дає шанс упевнитися, що всі верстви населення обов’язково будуть почутими. Міський голова наголосив на важливості домінування молоді у процесах, які відбуватимуться в громаді, зазначивши, що будь-яка корисна ініціатива новоствореної ради неодмінно матиме право на існування. «Життя в пору розвитку, змін, інновацій, – переконаний Віктор Леонідович, – передбачає пріоритетність активності та освіченості, відтак, саме розумним людям належить бути рушійною силою всього, що здійснюватиметься в суспільстві». Довіру до Молодіжної ради очільник Горохівської міської ради висловив щирою готовністю до співпраці з її учасниками, бо лише спільні зусилля можуть стати основою плідної діяльності в напрямку напрацювання взаємно узгоджених стратегій.

Вітання молодим, ініціативним, креативним учасникам новоствореної Молодіжної ради висловила секретар Горохівської міської ради Наталія Ковальчук, сказавши, що молодь, яка згуртувалася не в рамках певного колективу чи навчального закладу, а в межах міста, громади, безумовно, може ефективно налагодити співпрацю з органами місцевого самоврядування. 

Сформульовану молодими людьми ініціативу підтримала провідний спеціаліст розвитку та інвестиції Горохівської міської ради Тетяна Янюк, зазначивши, що нещодавно затверджене положення стосовно громадського бюджету міської ради вибудовує гарні перспективи для майбутнього розвитку діяльності Молодіжної ради. Зауважила, що найближчим часом кожен матиме змогу подати власні ідеї, продумати проєкти, які, унаслідок громадського голосування, будуть профінансовані за рахунок бюджету громади. Наголосила також на співпраці з міжнародними неурядовими організаціями, громадськими формуваннями, що сприяють реалізації проєктних рішень завдяки їх фінансуванню донорськими організаціями.

Плідної та успішної діяльності учасникам Молодіжної ради побажав начальник управління освіти, культури, молоді, спорту, соціального захисту та охорони здоров’я Горохівської міської ради Ігор Довмат. Активізацію молодої сили в громаді з приємністю відзначила начальник відділу освіти Софія Пилип’юк. Бажали, зокрема, творчих пошуків, єдності думки та активності, адже бути активними, означає брати на себе певну ініціативу, відстоювати її, висвітлювати переваги, пріоритети, спостерігати за результатами. Саме молодь Софія Степанівна вважає генератором ідей і новацій, які, безперечно, ляжуть в основу майбутнього розвитку нашої громади.

«Якщо на сьогодні влада готова до відкриття Молодіжної ради при міській раді, – це означає, вона готова вас чути!», – звернулася до присутніх голова громадської організації «Тандем», а разом із тим, голова Молодіжної ради при Ківерцівській міській раді Анастасія Дем’янчук. Головне зрозуміти важливість даного обєднання як консультативно-дорадчого органу, усвідомити власну відповідальність перед молоддю Горохівської громади.

Завідувачка сектору у справах молоді та спорту Горохівської міської ради Оксана Лавренюк укотре наголосила на доцільності тісної співпраці Молодіжної ради з органами місцевого самоврядування. Водночас висловила сподівання на різнобічність суспільної діяльності в зв’язку із присутністю в складі новосформованого об’єднання представників різноманітних сфер, зокрема, працівників установ, студентів, учасників громадських організацій, членів учнівського самоврядування.

Розглянувши організаційні питання, учасники установчих зборів перейшли до обговорення порядку денного діючого засідання, а саме, питань  про затвердження персонального складу Молодіжної ради при Горохівській міській раді та про заходи для організації проведення першого засідання Молодіжної ради при Горохівській міській раді.

Роман Новосад зазначив, що установчі збори з формування Молодіжної ради підготували члени ініціативної групи шляхом розгляду анкет учасників, які виявили бажання увійти до її складу. Після цього було прийнято рішення про допущення їх до участі в установчих зборах. Кандидатам у члени Молодіжної ради запропонували окреслити власні ідеї, озвучити особисте бачення розвитку Молодіжної ради при Горохівській міській раді. Спільними зусиллями перевести громаду на новий рівень, зокрема, вплинути на її розвиток сподіваються наймолодші учасники новоствореного об’єднання – учні гімназій і ліцеїв. Дати надію на краще майбутнє, втілити в межах громади корисні ініціативи прагнуть студенти й волонтери організацій. Свою значимість повсякчас відчувають працівники установ, вважаючи незмінним обовязком робити вагомі внески для процвітання молоді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь