Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громади Волині отримали в розпорядження на 34,3 відсотка більше плати за землю

Дата: 25.05.2021 16:57
Кількість переглядів: 460

Фото без описуПротягом січня-квітня 2021 року на Волині до місцевих бюджетів сплачено 153,1 мільйона гривень плати за землю. Сума залученої громадами області плати за землю наразі на 34,3 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

Позитивну динаміку надходжень з плати за землю фіксують серед платників юридичних та фізичних осіб. Зокрема, з початку року юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів 141,3 мільйона гривень, а фізичні особи – 11,8 мільйона гривень плати за землю. А це відповідно на 36,3 та 14,3 відсотка більше, аніж торік.

«Фінансова стабільність і спроможність громад вирішувати актуальні питання залежить від сумління кожного платника податків. Оскільки плата за землю належить до бюджетоутворюючих платежів, саме зараз важливо поінформувати кожного платника про важливість дотримуватися вимог закону і своєчасно сплачувати належні податки до бюджету. Мешканцям громад, котрі мають у власності чи користуються земельними наділами, не буде зайвим провести звірку про відображення у базах даних ДПС інформації щодо належного їм майна», - наголошує начальник Головного управління. ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що відповідно до вимог закону процес формування і вручення громадянам податкових повідомлень-рішень про нараховану суму майнових податків триватиме до 1 липня поточного року. Тому уточнена інформація від органів місцевого самоврядування про платників земельного податку допоможе податківцям оновити наявні бази даних та залучити до бюджету додаткові надходження.

Якщо ж громадянин - власник земельної ділянки, але минулого року не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників, - звертають увагу в податковій службі краю.   

Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Отримавши ключ електронного цифрового підпису, можна зареєструватися в Електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися  про нараховані Вам податкові платежі, - рекомендують у податковій службі Волині.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь