Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Семінар-навчання з питань державної підтримки агропромислового комплексу

Дата: 13.05.2021 17:15
Кількість переглядів: 841

Фото без описуСьогодні, 13 травня 2021 року, відбувся семінар-навчання з питань розвитку сільського господарства для старост Горохівської міської територіальної громади.

В семінарі-навчанні взяли участь голова Горохівської міської ради Віктор Годик, начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко та директор Волинського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Світлана Соколовська.    

Начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко поінформував присутніх про можливості державної підтримки агропромислового комплексу: тваринництва, рослинництва, бджолярства, садівництва та ягідництва. Присутні обговорили можливість страхування посівів, пільгового кредитування для фермерів.

Про вигідний бізнес у сімейних молочних фермах та можливість створення «молочного» кластеру у Горохівській територіальній громаді розповіли представники ТОВ «Укрмілкінвесту» Сергій Чернієнко та Оксана Ніколенко. Проінформували про наміри відібрати дві найбільш зацікавлені у співпраці територіальні громади Волині для створення невеликих молочних кластерів із сімейних молочних ферм. Робота щодо відбору буде розпочата там, де є зацікавленість старост, власників ОСГ, які утримують корів.

 «Створення сприятливих умов для зміцнення потенціалу громади на основі ефективного функціонування та економічного розвитку агропромислового сектору – завдання, над якими ми усі активно працюємо», - наголосив міський голова Віктор Годик та запевнив присутніх щодо максимального сприяння та фінансової підтримки громади.

Юрій Горбенко зазначив, що Горохівська територіальна громада, де планують об’єднати понад 10 сімейних молочних ферм у кластер, стане пілотною у Волинській області.

Детальна інформація про сімейні молочні ферми тут: https://smf.org.ua/.

З усіма видами державної підтримки агропромислового комплексу можна ознайомитися тут.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь