Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча нарада

Дата: 27.04.2021 14:31
Кількість переглядів: 760

Фото без описуГорохівський міський голова Віктор Годик провів робочу нараду за участю секретаря міської ради Наталії Ковальчук та старост громади.

На нараді розглянуто питання розгляду звернень громадян, які надійшли до Горохівської міської ради за І квартал 2021 року.

Як повідомила Інна Сафонік, начальник відділу організаційної та кадрової роботи апарату міської ради, що протягом І кварталу до Горохівської міської ради, надійшло 646 письмових звернень від жителів ради та інших регіонів, що на 547 більше  у порівнянні з відповідним періодом минулого року. З вищестоящих органів влади звернення не надходили.

Серед загальної кількості  звернень, які надійшли, 5 були колективними. Основні питання з якими зверталися мешканці колективно відносяться до  питань комунального господарства та земельних відносин. Протягом звітного періоду звернулося 69 громадян з числа  соціально-незахищених верств населення, що складає 11 % від загальної кількості. Особлива увага приділялася  вирішенню проблем з якими зверталися громадяни пільгової категорії.

Протягом І кварталу 2021 року загалом до міської ради звернулось 796 громадян, якими було порушено 646 питань. За спектром і характером основні питання, з якими зверталися громадяни, характеризуються таким чином:

- питання  аграрної політики і земельних відносин, по цим питанням звернулось 469  мешканців, і складають 73% від загальної кількості. Жителів ради в основному турбували питання виділення та приватизації земельних ділянок.

- питання соціального захисту населення, звернулось  159 заявників, що складає 25% від загальної кількості звернень. Питання надходили стосовно надання одноразових матеріальних допомог.

Також мешканці ради звертались по питаннях комунального господарства (3 звернення) та житлової політики (2 звернення).

З усіх питань 394 вирішено позитивно (61%), на 2 звернення надано змістовні роз’яснення та 250 звернень перебувають на розгляді в міській раді.

На офіційному сайті Горохівської міської ради створено систему петицій та електронних звернень. Напротязі звітного періоду жодного звернення не надходило.

Також в міській раді функціонує «Телефон довіри», затверджений розпорядженням міського голови від 30 грудня 2020 року №188.

Вцілому до Горохівської міської ради, її структурних підрозділів та старост сіл ради протягом І кварталу 2021 року надійшло 789 пропозицій, заяв та скарг громадян.

Провівши аналіз надходження звернень за територіальною ознакою, варто відмітити що найбільше звернень надійшло від жителів сіл Звиняче (35), Новосілки (32), Охлопів (37),   та міста Горохів (145).

Протягом звітного періоду в міській раді проводилась системна робота по контролю за додержанням термінів розгляду звернень. Щомісячно аналізувався стан виконавської дисципліни по роботі із зверненнями громадян.

Загалом у звітному періоді  проведено 3 засідання комісії міської ради з питань розгляду звернень громадян, утвореної розпорядженням міського голови від 30 грудня 2020 року №187.

Після обговорення очільник громади наголосив на важливості вирішення питань кожного жителя громади відповідно до чинного законодавства, а також на проведенні інформування населення щодо змін у земельному та соціальному законодавстві, адже вагома частка звернень саме стосується цих питань.

Також, на нараді обговорено питання підготовки до відзначення в громаді Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь