Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громади Волині залучили до бюджетів 18,6 мільйона гривень податку на нерухоме майно

Дата: 25.03.2021 09:16
Кількість переглядів: 471

Фото без описуУпродовж січня-лютого 2021 року до місцевих бюджетів на Волині сплачено 18,6 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Нині показники сплати податку на нерухомість в області – майже на рівні показників минулого року.

Щоб максимально залучити кошти від оподаткування нерухомого майна, в Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують кожній громаді врахувати, що надання в оренду чи лізинг з комерційною метою нерухомості виробничого, сільськогосподарського чи соціального призначення господарюючими суб’єктами передбачає оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Економічні умови через пандемію COVID-19 вимагають від органів місцевої влади надзвичайної уваги та контролю за кожним з потенційних джерел надходжень. Якщо у громаді відсутні рішення щодо ставок з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки чи певних типів об’єктів нерухомості, або ж ставки податку на нерухомість занижені, бюджетних втрат не уникнути. Просимо всіх керівників громад проаналізувати чинні рішення щодо майнових податків та, у разі потреби, внести необхідні зміни», - наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Нагадаємо, що будівлі і споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності, не підлягають оподаткуванню податком на нерухоме майно на підставі підпункту 266.2.2 статті 266 Податкового кодексу України. Аналогічна норма діє щодо будівель промисловості, зокрема у разі використання корпусів, цехів та складських приміщень у виробничій діяльності.

Довідково: залежно від місця розташування (зональності) та типів об’єктів нерухомості ставки податку встановлюються територіальними громадами у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

 Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь