Горохівська міська територіальна громада
Волинська область, Луцький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для наповнення бюджету громад важливо ухвалити якісні рішення про ставки податку на нерухоме майно, - Головне управління ДПС у Волинській області

Дата: 19.03.2021 08:42
Кількість переглядів: 823

Фото без описуБудівлі і споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності, не підлягають оподаткуванню податком на нерухоме майно на підставі підпункту 266.2.2 статті 266 Податкового кодексу України. Аналогічна норма діє щодо будівель промисловості, зокрема у разі використання корпусів, цехів та складських приміщень у виробничій діяльності.

Нецільове використання такої нерухомості, а також закладів освітнього, медичного та оздоровчого призначення, зокрема надання їх в оренду чи лізинг з комерційною метою, передбачає оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Вчасне ухвалення якісних рішень про ставки податку для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, дозволяє громадам залучити додаткові бюджетні надходження. Тому рішення кожної територіальної громади повинні бути зважені та відповідати нормам закону», - звернула увагу представників територіальних громад заступник начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Аліна Грабарчук на зустрічі у м. Володимир-Волинський.

Відсутність рішень щодо ставок з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в окремих громадах щодо певних типів об’єктів нерухомості, або ж знижені ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, призводять до бюджетних втрат, - звертають увагу органів місцевого самоврядування у податковій службі краю. 

Нагадаємо, що залежно від місця розташування (зональності) та типів об’єктів нерухомості ставки податку встановлюються територіальними громадами у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь